Najnovije

PRETNJE KINI: SAD objavile da će ući u rat na strani Japana ako zarati sa Kinom!

Američka Pacifička ratna flota spremna je da deluje ukoliko Kina i Japan zarate povodom nenaseljenih ostrva Senkaku – izjavio je njen komandant Skot Svift.
Američka mornarica spremna za napad na Kinu (Foto: Jutjub)

Američka mornarica spremna za napad na Kinu (Foto: Jutjub)

Admiral Svift je posetu Japanu iskoristio da objavi: "Mi smo spremni da odgovorimo (na poteze Kine) ako od predsednika SAD dobijemo potrebnu naredbu jer on odlučuje šta treba da se čini, a šta ne treba". Ovo  je bio njegov odgovor na pitanje: hoće li SAD nešto preduzeti ukoliko dođe do sukoba uz učešće kineskih u japanskih ratnih brodova? Govoreći o odluci kojom je donji dom japanskog parlamenta raširio  nadležnosti nacionalnih "snaga samoodbrane", Svift je ocenio da će konačno usvajanje tog dokumenta "dodatno ojačati i produbiti ionako dobre japansko-američke odnose u sferi bezbednosti". Kineski brodovi od 2012. godine stalno patroliraju u blizini sporanih ostrva. Povremeno im se čak demonstrativno približavaju.
Pročitajte još:POZADINA ISLAMSKE DRŽAVE: Amerika koristi džihadizam za destabilizaciju Rusije!ZAUSTAVITI KINU: Japan usvojio novu odbrambenu doktrinu
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA