Najnovije

SNS: Pajtićeva ministarka potrošila pola miliona!

Srpska napredna stranka saopštila je danas da je ne čudi što Demokratskoj stranci smeta Zakon o javnim nabavkama jer su "oni, preko svojih kriminalnih mahinacija iz senke i nameštenih tendera, opljačkali i Vojvodinu i celu Srbiju".
SNS i DS (Foto: Pravda)

SNS i DS (Foto: Pravda)

Povodom izmena Zakona o javnim nabavkama koje je DS predložila danas, iz SNS su zatražili od ministarke za zdravstvo i socijalnu zaštitu Vlade DS u senci Nade Čemerlić Adžić da pre nego što se usudi da kritikuje napore u reformi zdravstva odgovori "zašto je nabavku jednog CT skenera platila dva miliona evra, koji u to vreme nije koštao više od 780.000 evra, i u čijem džepu je završila razlika od milion i 200.000 evra". "Možda bismo i poverovali da su demokrate konačno rešile da se bar jednom sete da postoje interesi građana, da nije u pitanju osoba, Pajtićeva doktorka Adžić, koja je samo za renoviranje svog direktorskog kabineta u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine potrošila pola miliona evra narodnih para", navodi SNS. U saopštenju se dodaje i da je Adžić umesto da zaposli mlade doktore, zaposlila rođake i prijatelje Bojana Pajtića i dala im veće plate nego doktorima specijalistima. SNS je pitala "Pajtićevu ministarku iz ladovine" da li je u interesu pacijenata to što su šest puta obarani tenderi za nabavku linearnih akceleratora za Kamenicu 2, i to što su troškovi gradnje bolnice, sa početno planiranih 18,3 miliona, dostigli astronomskih 33,3 miliona evra, i u šta je Pajtić utrošio sve te pare. Vlada DS u senci predložila je ranije danas izmene Zakona o javnim nabavkama koji se odnosi na zdravstvo jer smatra da postojeći nije dobar za pacijente, uz ocenu ministarke za zdravstvo i socijalnu zaštitu Vlade DS u senci Nade Čemerlić Adžić da direktno može da ugrozi život bolesnika iz dva razloga - kašnjenje i kupovina nekvalitetenog medicinskog potrošnog i ugradnog materijala.
Pročitajte još:Vašington zapretio Tačiju, Haradinaju…„Ako se Srbija i Bosna pobiju, Drina će ponovo biti mutna od krvi“VUČIĆ: Otvorena nova stranica zajedničke budućnosti!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA