Najnovije

Šešelj 5. avgusta sprema haos - meta hrvatska ambasada u Beogradu!

BEOGRAD - Lider radikala, dr Vojislav Šešelj, pozvao je građane da se okupe 5. avgusta ispred ambasade Republike Hrvatske u Beogradu.
dr Vojislav Šešelj (Foto: Milan Lučić)

dr Vojislav Šešelj (Foto: Milan Lučić)

On je to učinio putem Tvitera, a povodom najavljene proslave akcije "Oluja" od strane hrvatskih vlasti. U sredu, 5. avgusta u 17 časova, Srpska radikalna stranka će pred zgradom hrvatske ambasade u Beogradu održati protestne demonstracije, piše Šešelj na Tviteru. "Demonstriraćemo protiv hrvatske ustaške okupacije Republike Srpske Krajine i izraziti odlučnost da se ova srpska država oslobodi kad-tad!" - navodi on na svom Tviter profilu, nazivajući Hrvatsku "ustaškom državom".
Pročitajte još:POLITIKO: Kosovski lideri su kriminalci ogrezli u ratnim zločinimaRUSKI ROBOT-UBICA: Nosi kalašnjikove i minobacače! (VIDEO)
Hrvatska ustaška država nema pravo na postojanje sve dok pod okupacijom drži Republiku Srpsku Krajinu, iz koje je Srbe proterala ili pobila, kaže lider radikala. Podsećamo da su tenzije oko pitanja proslave "Oluje" već poljuljale ionako slabe odnose Srbije i Hrvatske, kao i da hrvatska politička elita burno reaguje na sve Šešeljeve izjave. Sasvim moguće je da će 5. avgust biti dan početka nove političke krize, političkog haosa i novih turbulencija u regionu, ali i šire. Evropska Unija budno motri na odnose Srbije i Hrvatske, te uzima aktivnog učešća kroz osudu Šešeljevih izjava kojima on podseća na etničko čišćenje i neoustašku prirodu nekadašnjeg Tuđmanovog režima, kao i njegovih zapadnih saveznika. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA