Najnovije

"Vučiću obezbeđenje glumilo oduševljen narod" (VIDEO)

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka tvrdi da je tokom šetnje premijera Aleksandra Vučića sa Bakirom Izetbegovićem po centru Beograda bilo angažovano obezbeđenje da "glumi oduševljeni narod".
Vjerica Radeta (Foto: Milan Lučić)

Vjerica Radeta (Foto: Milan Lučić)

- Ona jučerašnja parada, koja je zapravo bila parada za Angelu Merkel, nije, nažalost, nimalo umanjila sramotu koju je Srbija doživela, kada je Vučić odlučio da 11. jula ode u Potočare. Umesto što se šetao po Beogradu sa brojnim obezbeđenjem, koje je glumilo oduševljeni narod, mogao je, i trebalo je, da progovori i o Naseru Oriću recimo ili o drugim zločincima, jer činjenica je da za zločine nad srpskim narodom, da za veliki, ogroman broj zločina nad srpskim narodom još niko nije odgovarao - rekla je Vjerica Radeta na konferenciji za štampu SRS-a. Ona je najavila da će SRS na godišnjicu okupacije RSK održati protest u Beogradu. - Ove godine se navršava 20 godina od okupacije Republike Srpske Krajine i hrvatske ustaške akcije „Oluja“, u kojoj je, uz pomoć i uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i velikih zapadnih sila, proterano više od 300.000 krajiških Srba i ubijeno više od 3.000 civila. Tim povodom Srpska radikalna stranka će obeležiti ovaj, za ceo srpski narod tužan, događaj, tako što ćemo 5. avgusta u 17 časova održati protestne demonstracije ispred Hrvatske ambasade u Beogradu. Radeta je rekla da Šešelj nema saznanja o planovima i namerama Vlade Srbije o njegovom eventualnom izručenju Hagu. - Znate da je, na predlog Vlade Republike Srbije, Haški tribunal odlučio da sva komunikacija između Vlade Republike Srbije i Haškog tribunala bude tajna za Vojislava Šešelja, tako da mi zaista ne znamo da li se tu nešto dešava, da li oni šalju neke naloge, da li ovi nešto traže. Jednostavno, mi ne možemo ništa o tome da znamo osim, ako odluče, kada dođu da ga hapse, tada ćemo saznati da se nešto dešavalo - objasnila je Radeta.
Pročitajte još:Ugljanin: Neophodna rezolucija o genocidu„Skupljanje para za Novorusiju umesto hrane i opreme smrdi na zloupotrebu“
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA