Najnovije

DS: SNS skreće pažnju sa svoje katastrofalne politike

NOVI SAD - Pokrajinski odbor DS odbacio je danas tvrdnje naprednjaka da je vojvođanska vlada finansirala rad nelegalnog kafića na obali Dunava u Novom Sadu, ističući da naprednjaci pokušavaju da napadima na demokrate skrenu pažnju sa svoje katastrofalne politike.
Demokratska stranka ( Foto: DS )

Demokratska stranka ( Foto: DS )

“Po ko zna koji put SNS pokušava da, napadima na DS, skrene pažnju sa svoje katastrofalne politike koju vodi u gradu i republici, nečuvenih postupaka kažnjavanja onih koji daju vodu životinjama na plus 40 stepeni i načina na koji se dele republička i gradska sredstva”, navodi se u saopštenju vojvođanskih demokrata. Povodom optužbi da se novcem iz pokrajine finansira rad Udruženja građana Centar za razvoj, edukaciju i promociju “Crep”, Pokrajinski odbor DS navodi da je ‘’Crep’’ nevladina organizacija koja se bavi “izuzetno značajnim aktivnostima i programima koji su prvenstveno usmereni ka mladima”. Manifestacija “Novosadsko alternativno leto'' se sprovodi na plaži “Bećarac” i nema nikakve veze sa Pokrajinskom vladom, jer se finansira iz donacija, dodaje se u saopštenju. Demokrate ističu da su potpuno netačne tvrdnje o tome da na tom delu obale Dunava postoje nelegalni ugostiteljski objekti što se, kako navode, lako može proveriti kod nadležnih institucija. Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je podržao dve aktivnosti ‘’Crepa’’ sa 170.000 dinara, podržan je projekat razvoja turizma kroz obuku nezaposlenih u oblasti izrade suvenira livačkim tehnikama, stoji u saopštenju iz DS-a. Dodaje se da je finansirano, kroz projekat javnih radova, zaposlenje jedne osobe za unapređenje socijalnog i mentalnog zdravlja osoba sa invaliditetom. Zaposlena je stručna osoba sa prosekom 10,00 i na osnovnim i na master studijama iz psihologije, pa “neka javnost oceni da li su ovo korisno usmerena sredstva”, ističu vojvođanske demokrate. Iz Pokrajinskog odbora DS preporučuju SNS-u da se ubuduće, pre bilo kakve priče o nelegalnoj gradnji, “priseti izgradnje nove autobuske stanice u Novom Sadu, pojedinih sportskih terena u gradu ili kuća za odmor sinova njihovih najviših funkcionera, pa će im biti jasno koliko je apsurdno da baš oni nekoga optužiju za bespravnu izgradnju”. Novosadski odbor SNS je prethodnog dana pozvao DS i njenog predsednika Bojana Pajtića da objasni zašto, kao predsednik Pokraijnske vlade, finansira rad divljeg kafića sa baštom na obali Dunava, na popularnom kupalištu "Bećarac". Novosadski naprednjaci su u saopštenju upitali po kom osnovu se daje novac građana Vojvodine udruženjima koja “otvaraju nelegalne ugostiteljske objekte, ne plaćaju porez neizdavanjem fiskalnih računa”.
Pročitajte još:Nebojša Jevrić: Tetoviranje mozgaLazanski: Đuro će mi oprostiti…
I Pokrajinski odbor Pokreta socijalista je zatražio od pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslava Vasina da se izjasni o tome da li se sredstvima tog sekretarijata finansira rad tog “divljeg kafica”. U saopštenju iz PS je navedeno da je Udruženje građana "Crep", osnovano u novembru prošle godine, jedna od organizacija koje su na konkursu za sprovođenje javnih radova od tog pokrajinskog sekretarijata dobile finansijska sredstva i pored činjenice da pre toga nije sproveden nijedan značajniji projekat i da je radilo tek oko šest meseci. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA