Najnovije

Nemački mediji: Šojble planira evro-porez i poseban budžet evro-zone

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble želi da se određena finansijska sredstva nemačkih poreskih obveznika stave na raspolaganje jednom posebnom budžetu evro-zone, prenosi magazin ''Fokus'', saznanje magazina ''Špigel''.
Volfgang Šojble (Foto: Jutjub printskrin)

Volfgang Šojble (Foto: Jutjub printskrin)

''U evro-zoni se mora razmišljati o jednom sopstvenom porezu'', rekao je poslanik Evropskog parlamenta Elmar Brok iz redova demohrišćana, kancelara Angele Merkel i dodao da bi se sredstvima iz sopstvenog budžeta evro-zone mogle ''peglati'' konjunkturne slabosti. ''Fokus'' piše da Šojble, očito, u svojoj ladici ima planove o jednom takozvanom evro-porezu. ''Nemački novac bi tada mogao direktno da ''teče'' u Brisel'', prenosi ''Fokus'' i navodi da u se u Briselu i Berlinu očito stvaraju planvi o sopstvenom budžetu evro-zone. U novi budžet mogla bi da se slivaju sredstva od poreza na dodatu vrendost i zarada i Nemačka je, kako prenose mediji, spremna da o tim pitanjima ozbiljno diskutuje. I Evropska komisija smatra nužnim takva rešenja, tako da bi jedna radna grupa pod vođstvom bivšeg šefa italijanske vlade Marija Montija, trebalo na molbu predsednika EU-komisije Žan - Kloda Junkera da analizira mogućnost o prihodima za fiskalne kapacitete evro-zone, prenose mediji.
Pročitajte još:Izvor iz grčke vlade: Kreditori u Atini do nedelje uvečeMerkel: Iznenadni izlazak Grčke iz evrozone izazvao bi haos i nasiljeMMF nikada ne dolazi sam
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA