Najnovije

VALS PISAO VUČIĆU: Ostaje podrška Francuske Srbiji

Francuska ostaje uz srpskog premijera Aleksandra Vučića da podrži Srbiju u njenim projektima za budućnost i u suočavanju sa izazovima kroz koje sa hrabrošću prolazi, istakao je francuski premijer Manuel Vals, u pismu upućenom srpskom premijeru.
Premijer Francuske, Manuel Vals (Foto: JuTjub)

Premijer Francuske, Manuel Vals (Foto: JuTjub)

- Znam da Francuska može da računa na odlučnu podršku Srbije u davanju doprinosa zajedničkom naporu na međunarodnom nivou u borbi protiv terorizma - naglasio je Vals u pismu, saopštava vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Francuski premijer je u pismu zahvalnosti srpskom premijeru povodom saučešća i solidarnosti koju mu je srpski premijer uputio posle novog terorističkog napada, koji je Francuska pretrpela u fabrici blizu Liona, 26. juna ove godine, naveo da je bio iskreno dirnut Vučićevom izjavom saučešća i solidarnosti. Vals je naveo i da u trenutku dok piše srpskom premijeru, zna za neprihvatljiv napad kome je bio izložen u Srebrenici 11. jula. On je podsetio da je "Francuska snažno osudila taj incident i pozvala sve narode regiona da se odlučno okrenu budućnosti". Kako je naveo, želi da iskoristi priliku da srpskom premijeru uputi poruku solidarnosti i dubokog saosećanja. - Pozdravljam Vaš hrabar gest da odete na komemoraciju koja je održana u Srebrenici i Vaše stalno zalaganje za nastavak politike približavanja i stabilizacije sa Vašim susedima uprkos provokacijama ekstremista sa svih strana - naveo je francuski premijer.
Pročitajte još:MIRKOVIĆ PROZIVA TASOVCA: Ministarstvo kulture ne zna svoj posaoSNP: Inicijativa za memorijalni kompleks srpskih žrtava genocidaVučić: Ne može i plata i porše i mercedes i 17 kuća i stanova
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA