Najnovije

"KRIZA" U RUSIJI: U Rusiji nagli porast milijardera i milionera

MOSKVA - Federalna poreska služba Rusije (FPSR) je saopštila da je zbog devalvacije rublje i deofšorizacije došlo do naglog porasta broja bogatih, odnosno, milijardera i milionera u Rusiji.
Rublja (Foto: Pixabay)

Rublja (Foto: Pixabay)

Iako je ekonomija u padu, rast bogatih je uvećan, navodi se u saopštenju FPS Rusije. U odnosu na prethodnu godinu, 2014. godine je broj ruskih milijardera uvećan za 5.8%, odnosno, broj onih čiji prihodi premašuju jednu milijardu rublji 2014. godine je 309, a prethodne godine je njih bilo 292. Isto tako, broj milionera je takođe uvećan. LJudi čiji prihod godišnji se kreće između jednog do deset miliona rublji je porastao za 13% i njih je 451 hiljadu. Multimilioneri sa prihodom između 500 miliona do milijardu rubalja su takođe u porastu. U odnosu na prethodnu godinu, 2014. godine je broj takvih uvećan za 6.6%. Reč je o 453 osobe koje su deklarisane u Federalnoj poreskoj službi, navodi se u saopštenju ove institucije.
Pročitajte još:Avion vredan 391 milijardu dolara testiran na zemlji (VIDEO)UŽAS U KIJEVU: Pucao pravoslavnom svešteniku dva puta u glavu!Da li je Medvedev mislio na Hrvatsku: Neke EU zemlje otvoreno podržavaju neonacizam!
Jedino nije zabeležena značajna promena kod onih čiji prihodi se kreću od 10 miliona do 500 miliona rubalja. NJih je gotovo isto kao i 2013. godine. U pitanju je 23.5 hiljada ljudi, sa statističkom promenom ne većom od 1% u odnosu na sveže podatke. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA