Najnovije

ODLUČILI: Vučić i Izetbegović će se latiti oružja!?

VELIKA PLANA - Aleksandar Vučić, premijer Srbije, posetio je juče Veliku Planu, gde je predstavljen novi prototip oklopnog vozila "Lazar 2", a tom prilikom je najavio serijsku proizvodnju ovog vozila i po svemu sudeći, jedan od privrednih poduhvata koji će dogovoriti sa bosanskim liderom, Bakirom Izetbegovićem, jeste upravo zajednička saradnja na polju trgovine oružjem.
Izetbegović i Vučić u Beogradu (Foto: JuTjub)

Izetbegović i Vučić u Beogradu (Foto: JuTjub)

Jedno od najmodernijih vojnih oklopnih vozila, sa mitraljezom kalibra od 12, 7 milimetara, za koji je prototip napravljen u Velikoj Plani, ući će u serijsku proizvodnju u martu, najavio je premijer  Vučić prilikom posete Velikoj Plani. On je prilikom obilaska fabrike artiljerijskih oružja, rekao da bi to mogao da bude odličan izvozni posao, ali pošto mi za sada nemamo mašine za municiju od 12,7 milimetra i istakao da je tu moguća proizvodna saradnja sa BIH, jer se to proizvodi u Konjicu. "Umesto da se mi se mučimo da kupimo od njih pa da onda preprodajemo, možemo da se pojavimo na inostranom tržištu i kažemo Srbija i BIH vam nude vozilo kalibra od 12,7 milimetara, a možemo da prodamo sve", kazao je on, dodajući da je potražnja tolika da ne možemo toliko da proizvedemo.
Pročitajte još:Ratna reportaža: Zarobljen crnac na TrebevićuOVAKO PREGOVARA GENERAL MLADIĆ: Ostaviću vam kuće, ali srušene! (VIDEO)
Podsećamo, Vučić je prilikom nedavnog susreta sa Bakirom Izetbegovićem u Beogradu najavio intenziviranje privredne saradnje BiH i Srbije, te rekao da će delegacija Srbije posetiti Sarajevo i napraviti analizu svih mogućnosti zajedničke ekonomske i privredne saradnje. Izvor: Pravda / Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA