Najnovije

Dodik: Spreman sam da budem žrtvovan za pravo na referendum!

BANJALUKA - „Ja sam spreman da budem žrtvovan da bi ostvarili svoje pravo na referendum u Republici Srpskoj, jer je Srpska smisao istorijske borbe ovog naroda. Mi smo danas u Srpskoj slobodni. Nikad ne smijemo da prestanemo da se borimo za nezavisnost“, rekao je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, na obeležavanju početka ustanka protiv fašizma u Krajini.
Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je naglasio da se zbog borbe i žrtava srpskog naroda u Drugom svetskom ratu, a zatim i u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu mora čuvati Republika Srpska i za nju se boriti, jer se danas borba za slobodu brani na drugi način demokratijom, procedurama i refrendumom. Dodik je pred brojnim poštovaocima tradicije Narodnooslobodilačke borbe /NOB/ u Milića gaju, mestu gde je 27. jula 1941. godine započeo ustanak protiv fašizma u Krajini izjavio da je važno obeležavanje tog događaja jer brojni narodi danas žele da pripišu sebi zasluge u borbi protiv fašizma. On je naveo da je struktura antifašističkih jedinica skoro do samog kraja rata bila dominantno srpska, a da su ustanci u BiH dizani, uglavnom, tamo gde su živeli Srbi. „Zato je važno danas doći ovdje u Milića gaj, mjesto gdje su patriote 1941. godine digle ustanak za slobodu, protiv fašizma, jer su znali da će, ako se ne bore, ovaj narod biti istrijebljen i satjeran u logore bez ikakve šanse da se brani“, rekao je Dodik.
Pročitajte još:TAJNA TESLINE ARHIVE: Srpski naučnik iz Amerike tvrdi da je FBI pokrao Teslu!General Ratko Mladić izlazi na slobodu!?
Dodik je ponovio da su Srbi u BiH zaslužili više od bivše Jugoslavije koja je bila najveća zabluda srpskog naroda. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA