Najnovije

Lekarka preminula od malarije na VMA

Doktorka Olivera Jovanović, lekarka Vojnomedicinske akademije, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici, preminula je sinoć od posledica teškog oblika malarije.
VMA (Foto: vma.mod.gov.rs)

VMA (Foto: vma.mod.gov.rs)

Olivera Jovanović je primljena u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6. jula, u veoma teškom opštem stanju sa simtpomima i znacima otkazivanja više organa, o čemu je javnost bila obaveštena. Tokom hospitalizacije preduzete su sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure u cilju lečenja najtežeg oblika malarije i njenih komplikacija, saopštava Ministarstvo odbrane. Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom dr Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN. Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović. Doktorka Olivera Jovanović, lekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije, a u Ministarstvu odbrane radi od 1995. godine. U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost lekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2.
Pročitajte još:Užas u Zemun polju: Prijatelju silovao majku!ZADAVILA SVOJU BEBU, PA JE UVILA U KRPE: Detalji jezivog čedomorstva u Novom Sadu!SAMO ZATO ŠTO SU SRBI: Hrvati pretukli mladiće u vozu u Zagrebu, izostala čak i lekarska pomoć!
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA