Najnovije

Novi podvizi srpskog snajperiste u Donjecku (VIDEO/FOTO)

DONJECK - Snajperista Dejan Berić, višestruko odlikovani srpski dobrovoljac u snagama Novorusije, ne miruje ni tokom primirja.
Berić i Anastasija (Foto: Jutjub)

Berić i Anastasija (Foto: Jutjub)

Kako nema većih ratnih dejstava Berić se fokusirao na humanitarni rad u DNR, pa je pokrenuo još jednu humanitarnu akciju pomoći najugroženijima. Ovog puta pomoć se skuplja za devojku Anastasiju Udovičenko koja boluje od multipleks skleroze, a  zbog ratnih dejstava našla se u teškoj situaciji. Berić je nedavno sa grupom dobrovoljaca obezbedio sredstva da se Anastasiji kupe invalidska kolica, a cilj nove akcije je da se kupe lekovi i da se ona pošalje na rehabilitaciju. U prilogu o predaji kolica Anastasiji Udovičenko koji je uradila "Krasnaja Moskva", devojka objašnjava da od oktobra nije izlazila iz kuće, jer komšije koje su joj nekad pomagale da izađe iz kuće sada su svi na frontu.  Ona je invalid prve kategorije, a sada će zahvaljujući akciji dobrovoljaca moći ponovo da izlazi iz kuće. Međutim, za Anastasiju je izbijanje rata donelo i probleme u nabavci lekova. Cena lekova je toliko poskupela, a česte su i nestašice, zbog čega je ona prestala da uzima terapiju jer porodica nema novca. Koliko je Dejan Berić odlučan u nameri da pomogne Anastasiji i njenoj porodici pokazuje i to da je putem svog Fejsbuk profila ponudio prodaju nekih svojih uniformi, ratnih suvenira i zastava kako bi se pomoglo ovoj porodici. Među stvarima koje je ponudio da proda našla se i uniforma u kojoj je prvi put ranjen, zastave koje je dobijao na poklon itd. Pravda podseća da je Berić već organizovao nekoliko humanitarnih akcija u DNR-u gde su pomoć dobijala deca koja su ostala bez roditelja. Svaka njegova akcija ispraćena je izveštajem sa snimcima i fotografijama kao i detaljni izveštaj sa imenima donatora (onih koji nisu insistirali da ostanu anonimni) i ciframa koje su uplatili. Predmete koje je Berić ponudio da proda možete videti kod njega na Fejsbuk profilu.
Za one koji žele da pomognu lečenje Anastasije Udovičenko sredstva mogu poslati putem Vestern uniona na ime Dejan Berić, Rostov na Donu - Ruska Federacija, broj telefona +79207000720.
Pogledajte kako su dobrovoljci poklonili Anastasiji invalidska kolica: Dok ih pojedini mediji i državni organi označavaju kao plaćenike i "pse rata", srpski dobrovoljci u Novorusiji iz dana u dan pokazuju da je ljubav prema bratskom ruskom narodu jedini motiv njihovog učešća u odbrani Donbasa.
Pročitajte još:DAN ŽALOSTI 5. AVGUSTA: Obeležavanje dana stradanja i progona SrbaMoskva: Spremni smo da prihvatimo Mladića
  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA