Najnovije

5 namirnica koje vas podmlađuju

Saznajte zašto su preporučene namirnice posebno blagotvorne.
Kafa (Foto: 1950americandiner.i)

Kafa (Foto: 1950americandiner.i)

Kafa

Ovaj napitak sadrži bioaktivna jedinjenja koja štite kožu od melanoma. Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji su svakodnevno pili umereno količine kafe dnevno imali za 20 odsto manji rizik da obole od malignih melanoma.

Nar

Bogat je antioksidantima, poput vitamina Ce koji sprečava pojavu bora i dehidrataciju kože. Istraživanje američkog Žurnala kliničke ishrane pokazalo je da konzumiranje što više namirnica koje sadrže vitamin Ce sprečava pojavu bora i starenje kože kod žena srednjih godina.

Borovnice

Veoma bogate vitaminima Ce i E koji su ključni za negu kože.

Kelj

Pored niza hranljivih materija, takođe je izvor vitamina K i gvožđa. Nizak nivo gvožđa u ishrani može učiniti da kože izgleda bledo, a krvni sudovi ispod kože biće uočljiviji.

Avokado

Avokado sadrži visok nivo oleinskih kiselina, kao i omega-9 masne kiseline koje pomažu koži da zadrži vlagu i ostane meka i elastična.

Orasi

Bogati su omega-3 masnim kiselinama i vitaminom E, a dovoljna je jedna šaka dnevno da zadovoljite potrebe organizma. A bakar koji takođe sadrže pomaže da što duže održite lep ton kože.

Dinja

Ovo ukusno voće sadrži beta karoten, vitamin A za koje se veruje da regulišu rast ćelija kože od temena do spoljašnjeg sloja.
Pročitajte još:MUČI VAS NESANICA? Evo šta treba da uradite!Super fora za čišćenje jagoda i trešanjaAsocijacija američkih psihologa: Vera u Boga je bolest!
Izvor: Srbijadanas.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA