Najnovije

Sonja Biserko: Cela srpska istorija je velika laž!

Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora Srbije, izjavila je za časopis "Vijenac", koji izdaje Matica hrvatska, da je cela srpska istorija "jedna velika laž".
Sonja Biserko (Foto: Medija centar Beograd)

Sonja Biserko (Foto: Medija centar Beograd)

- Srbija nema pravog pristupa delu istorije koji se odnosi na Otomansku imperiju. Iz nepoznavanja činjenica stvoren je mit o Kosovu, o srpskom herojstvu i nebeskom carstvu. Cela srpska istorija jedna je velika laž - bez pardona je rekla Sonja Biserko u opsežnom intervjuu za taj časopis. Ona je još jednom ponovila da su se Srbi spremali za rat protiv Hrvata još od Titove smrti. - Inače, Pravni fakultet u Beogradu bio je jedan od stubova velikosrpskog projekta, tu su definisani svi Miloševićevi politički poduhvati, odatle se počelo govoriti o pravu Srba na pobunu, negirale su se postojeće jugoslovenske republike, njihovi argumenti korišćeni su u tekstovima objavljivanima u "Književnoj reči" i brojnim publikacijama, novinama i knjigama. I Memorandum SANU-a jedan je od tih dokumenata. Svi su oni tvrdili da treba reorganizovati Jugoslaviju, s tim da bi Srbi uzeli i zaokružili svoju etničku teritoriju - naglasila je Sonja Biserko. Ona se osvrnula i na govor ministra Aleksandra Vulina u Jadovnu označivši ga kao "Vučićev megafon". - Može li Srbija očekivati normalizaciju odnosa s Hrvatskom ako Gotovinu proglašava ustašom, Stepinca ustaškim vikarom i svaku hrvatsku državu NDH-om? To znači da je svaki Hrvat ustaša - zaključila je Sonja Biserko.
Pročitajte još:Odbacili zahtev jer je – na ćirilici!AZILANTI IM POSTALI PRESKUPI: Nemačka bi da Srbiji ponovo uvede vize?Šešelj: Nema intriga iza kadrovskih promena u SRS-u, to je medijska podmetačina
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA