Najnovije

"Ruski špijuni sve aktivniji!"

Slovačka državna bezbednosna agencija SIS saopštila je da su ruski agenti značajno pojačali aktivnost u Slovačkoj i svim drugim članicama NATO i Evropske unije, kao posledica ukrajinske krize.
Špijun (Foto: all-spy-products.com)

Špijun (Foto: all-spy-products.com)

Agencija SIS je te navode iznela u svom godišnjem izveštaju, ne navodeći više detalja o aktivnostima ruskih špijuna, prenela je agencija AP. Odnosi Rusije i Zapada su pali na najniži nivo od "hladnog rata", nakon što je Moskva prošle godine pripojila poluostrvo Krim i zbog, kako tvrdi Zapad, aktivne podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine. SIS navodi da Rusija aktivno podržava proruske snage u Ukrajini kako bi tu zemlju zadržala pod svojom sferom uticaja i dodaje da je ukrajinski konflikt ojačao poziciju konzervativnih snaga u Rusiji bliskih predsedniku države Vladimiru Putinu. Slovačka bezbednosna agencija je istakla i da su strani špijuni pokušali da se infiltriraju u slovačke državne organe i bezbednosne službe i da izvrše uticaj na javno mnjenje u toj zemlji.
Pročitajte još:Grčke banke likvidne do ponedeljkaEkonomski razlozi? Ukidanje sankcija Rusiji možda i pre roka!Srušio se ruski borbeni avion
Izvor: Vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA