Najnovije

DREVNI SVETI ZAČIN: Leči, malte ne, sve - sprečava i maligna oboljenja!

Kurkuma se sa razlog smatra za jedan od najlekovitijih začina, a drevni narodi su je proglasili i svetim gralom zbog svog izuzetnog dejstva.
Začini su čudo (Foto: JuTjub)

Začini su čudo (Foto: JuTjub)

Ovaj zaista čudesni i vrlo lekoviti začin, prava je blagodet za organizam, jer ne samo da podstiče jačanje imunog sistema, već vam može pomoći i kod raznih infekcija jer se smatra prirodnim antibiotikom. Prema određenim istraživanjima, kurkuma ima mogćnost da obnavlja moždane ćelije i zato je prava blagodet za obolele od Alchajmerove bolesti, ali i sjajna preventiva. Možete je koristiti na različite načine, a mi vam predstavljamo tri, vrlo popularna: Kolači od kurkume za jačanje imuniteta Sastojci: - 500 g brašna - 1 kašičica sode - 1 kašičica mlevenog đumbira - 1 kašičica kurkume - Prstohvat bibera - 300 g meda - Sok od jednog limuna - 1 dl maslinovog/kokosovog ulja Priprema: Najpre pomešajte suve, a posebno mokre sastojke. Sjedinite ih i sve dobro izmešajte. Oblikujte rukama kuglice i slažite ih na pleh na koji ste stavili prethodno pek papir. Pecite kolačiće oko 20 minuta na 170 stepeni.
Pročitajte još:Takvi ste kakva vam je krvna grupa…KLJUČNA FORA: Ovako se muvaju vrhunske lepotice!
Pasta protiv psorijaze i akni Sastojci: - 3 kašike zelene gline - 1 kašičica kurkume - 2-3 kapi maslinovog ulja Priprema: Jednostavno izmešajte sve sastojke, napravite pastu i nanesite je na lice, poput maske. Ostavite da deluje oko 30 minuta, potom isperite lice mlakom vodom. Lek za bolno grlo Sastojci: - 250 ml mlake vode - 1 kašičica kurkume - ½ kašičice morske soli Jednostavo izmešajte sve sastojke i ispirajte grlo nekoliko puta dnevno. Upaljeno grlo će se smiriti, a rezultate ćete osetiti gotovo odmah. Izvor: Blic Žena

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA