Najnovije

Đurđev: "Srpska liga" je za sabornost patriotskih snaga

NOVI SAD - Danas je javnosti predstavljena politička platforma "Srpska liga", nova platforma Treće Srbije.
Aleksandar Đurđev (Foto: Arhiva - Alternativa za Srbiju)

Aleksandar Đurđev (Foto: Arhiva - Alternativa za Srbiju)

Aleksandar Đurđev jedan od autora platforme ističe sledeće: "Srpska liga je politička platforma Treće Srbije koja okuplja državotvorne, stručne i patriotske snage u Srbiji. Predugo su patriotske snage u Srbiji omeđene razlikama i raznoraznim podelama, vreme je da se to promeni. Vreme je za sabornost, vreme je za Akciju"! Iz Srpske lige napominju da se zalažu da posle narednih izbora u Skupštini i Vladi rade patriote koje će sa reči i obećanja preći na dela i rezultate. U dokumentu se navodi da cilj ove političke platforme jeste borba za legitimne državne i nacionalne interese koji su u potpunoj saglasnosti sa vrednostima i načelima međunarodnog prava. Prioritet je iskorenjivanje populističke kulture, odnosno nevaspitanja i moralne iskvarenosti, a zarad razvijanja najdubljeg socijalnog osećaja nacionalne odgovornosti za uspostavljanje boljih osnova za razvoj društva, stoji u saopštenju Treće Srbije. Posebno zanimljiv je deo platforme vezan za bezbednost u kome se ističe da je bezbednost građana apsolutni prioritet.
Pročitajte još:OVO MORATE VIDETI: Ivanović iz „Naši“ razotkrio otrovne sastojke hrvatskih proizvoda (VIDEO)Zašto je Knin pao za manje od 24 sata?
Poziva se na vraćanje obaveze služenja vojnog roka. Kao najozbiljnu pretnju po državu, u Srpskoj ligi vide stvaranje Velike Albanije, i napominju da se nad ovom pretnjom ne smeju zatvarati oči ni zabijati glava u pesak, već pozivaju da se kao narod pripremimo, kako bismo u slučaju potrebe bili u stanju da adekvatno reagujemo i zaštitimo državu i nacionalni interes. Pravac ekonomskog razvoja zemlje treba usmeriti ka obezbeđivanju stabilnosti i prosperiteta Srbije, uspostavljanju snažne srpske privrede, njene postojane konkurentnosti i uravnoteženih ekonomskih odnosa sa zapadnim i istočnim zemljama, kaže se u platformi. Naš zadatak je da napravimo pravi privredni ambijent. A to znači da je srpski privrednik uvek u prednosti u odnosu na stranog, ističu u platformi "Srpska liga". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA