Najnovije

PLAN B: Cipras ovlastio Varufakisa da pripremi plan u slučaju izlaska iz Evrozone

Grčki premijer Aleksis Cipras potvrdio je danas da je ovlastio svog bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa da pripremi plan u slučaju da ta zemlja bude primorana da izađe iz Evrozone.
Cipras (Foto: flickr.com )

Cipras (Foto: flickr.com )

"Nismo planirali da zemlju povučemo iz Evrozone, ali smo imali rezervne planove. Ako su naši partneri i kreditori pripremili plan za `Greksit`, zašto onda Vlada ne bi pripremila našu odbranu?", retorički je upitao Cipras. Varufakis je početkom sedmice izazvao šok u Grčkoj kada je potvrdio da je imao tajnu grupu koja je, ukoliko zatreba, planirala prebacivanje finansija iz evra u drahme. On je priznao da su on i njegov prijatelj iz detinjstva, koji je stručnjak za kompjutere, upali u računarski sistem njegovog ministarstva, što je bio prvi korak ka stvaranju "paralelnog bankarskog sistema" u slučaju propasti grčkih banaka.
Pročitajte još:MMF neće učestvovati u trećem paketu pomoći Atini?MAGLA: Amerika vratila Srbiji status „najpovlašćenije nacije“SKANDALOZNI SPORAZUM IZMEĐU EU I SAD DIGAO EVROPU NA NOGE: Postajemo robovi ako ovo prođe!
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA