Najnovije

DS: Ovakav način prodaje Telekoma je na štetu građana

BEOGRAD - Demokratska stranka saopštila je danas da je način na koji Vlada Srbije namerava da proda Telekom samo još jedan od dokaza za neznanje i nesposobnost ove vlasti i na štetu je građana.
DS (Foto: DS)

DS (Foto: DS)

Pokušaj prodaje najvažnije srpske firme, po uslovima koje je objavila Agencija za privatizaciju pokazuje da ljudi bez škole, sa kupljenim diplomama mogu jedino da otimaju i to oni i rade. DS navodi da se iz poziva za prikupljanje ponuda uopšte ne vidi šta je predmet prodaje, da li je u pitanju većinski ili manjinski paket državnih akcija. Takođe, poziv je raspisan pod netransparentnim uslovima, bez ikakvih garancija da će kupac biti iz grupacije strateških partnera, odnosno firmi koje su u biznisu telekomunikacija. U saopštenju se dodaje i da Telekom Srbiju teoretski može da kupi onaj ko ima godišnji prihod od oko 170 miliona evra, što je pet puta manje nego poslovni prihod koji ostvaruje Telekom. Telekom Srbije u ovom momentu nije imovinsko-pravno uređen sistem, što je i bio jedan od osnovnih razloga za produženje rokova u Zakonu o javnoj svojini, podseća se u saopštenju DS. Zbog svega ovoga DS  zahteva da se obustavi ovakav način prodaje Telekoma, "jer je već sada očigledno da će ovo, zbog nestručnosti, bahatosti i nesposobnosti režima Aleksandra Vučića, baš poput Beograda na vodi, biti još samo jedan u nizu poslova na štetu građana Srbije".
Pročitajte još:TAJNI PLAN VLADE: Kako Srbija planira da reaguje ukoliko grčka kriza dođe do nasNikolić: Nadam se da nećemo prodati Telekom
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA