Najnovije

Šulc: Grčka će morati da uvede drugu valutu ako pobedi "NE"

BRISEL - Evropa neće napustiti grčki narod bez obzira na ishod današnjeg referenduma i možda će Grčkoj odobriti dodatne hitne zajmove, izjavio je danas predsednik Evropskog parlamenta, Martin Šulc.
Martin Šulc (Foto: Vikipedija)

Martin Šulc (Foto: Vikipedija)

"Možda ćemo morati da odobrimo Grčkoj hitne kredite za premošćavanje nelikvidnosti, kako bi se osigurao opstanak javnog sektora i kako bi građani dobili novac koji im je potreban za preživljavanje", izjavio je Šulc za nemački list "Velt am Zontag", a prenosi Frans pres. Šulc je, međutim, upozorio da to nije konačno rešenje, i izrazio nadu da će Grci na današnjem referendumu zaokružiti opciju "DA". On je u ranijem intervjuu za nemački radio "Dojčlandfunk" rekao da će Grčka morati da uvede drugu valutu ako na referendumu pobedi opcija "NE". "Da li Grčka ostaje u evrozoni posle referenduma? Svakako da ostaje, ali ako pobedi opcija 'NE', zvanična Atina će morati da uvede drugu valutu, jer evro više neće biti na raspolaganju kao sredstvo plaćanja", rekao je Šulc za nemački radio. "U trenutku kada neko uvede novu valutu, on tada izlazi iz evrozone. Ovo su elementi koji mi pružaju nadu da građani Grčke danas neće zaokružiti opciju 'NE'", kazao je Šulc, prenosi britanski list Gardijan.
Pročitajte još:Cipras: Celu Evropu ćemo povesti novim putemGrčka glasa: Narod odlučuje o budućnosti zemlje, nejasne posledice
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA