Najnovije

Američka ratna avijacija ne može u trku sa ruskom

SAD neće moći da prodre u vazdušnu odbranu Rusije, Kine ili Irana zbog oskudnih ulaganja u rakete dugog dometa, pisalo je u italijanskim novinama navodeći nedavni izveštaj američkog Centra za strateške i budžetske procene.
(Foto: RIA novosti)

(Foto: RIA novosti)

„U slučaju izbijanja rata između Putina i Vašingtona, američko oružje će se pokazati neadekvatnim da uguši Kremlj, a kamoli da pogodi Moskvu sa sigurne udaljenosti“, navedeno je u listu. Američki generali u potpunosti su saglasni sa ovim procenama, primećuje list „Đornale“, dodajući da 96 odsto oružja dobijenih od strane Pentagona u proteklih petnaest godina ima maksimalni domet od samo 80 kilometara. „Drugim rečima, naša vazdušna snaga opremljena je da se nosi samo sa zemljama ’trećeg sveta‘ kao što je Irak“, gde Američka ratna avijacija ne nailazi na otpor i ne mora ni da probija neprijateljsku vazdušnu odbranu ili se bavi neprijateljskim avionima“, navodi se u izveštaju Centra. Rusija i Kina su druga priča. Obe zemlje imaju napredne sisteme protivvazdušne odbrane, što znači da američki avioni ne bi mogli da se približe neprijateljskim ciljevima. „To znači da bi nas svaki rat sa Rusijom lišio vazdušne superiornosti“, analitičari upozoravaju.
Pročitajte još:Stoltenberg: Podigli smo borbenu gotovost naših snaga!NEOČEKIVANO: Britanski Gardijan pozvao Britaniju, SAD i Francusku da se izvine za Srebrenicu!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA