Najnovije

Vučić: Tokom posete Merkelove novi ugovor sa Kontinentalom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tokom posete nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji 8. i 9. jula, biti potpisan dodatni memornadum ili čak ugovor sa nemačkim Kontinentalom o otvaranju novog pogona u Srbiji.
Aleksandar Vučić (Foto: RTS printskrin)

Aleksandar Vučić (Foto: RTS printskrin)

"Mislim da ćemo sa Kontinentalom potpisati dodatni memorandum o razumevanju ili čak već i ugovor o njihovom novom pogonu i dodatnom zapošljavanjau ljudi u našoj zemlji", rekao je Vučić za RTS. Kako je istakao, Kontinental je jedna od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija. Vučić je, takođe, izrazio očekivanje da će u narednom periodu u Srbiju doći veći broj investitora dodajući da je za to potrebna politicka i ekonomska stabilnost. Srbija će na tome nastaviti da radi, poručio je premijer Srbije. Prema Vučićevim rečima, tokom posete Merkelove Srbiji Nemačka će, pre svega, da insistira "na onome što je njena agenda, a to je nastavak dijaloga sa Albancima u Briselu i postizanja sporazuma po pitanjima koje je Nemačka postavila". "Nešto smo uradili, nismo uspeli sve, kako obično, kažem - za tango je potrebno dvoje, ali verujem da će Nemačka da ceni doprinos Srbije i po tom pitanju", kaže Vučić. On je dodao da je siguran da će Merkelova biti veoma zadovoljna ekonomskim reformama u Srbiji.
Pročitajte još:Britanija podnela nov konačan predlog rezolucije o SrebreniciEvropski parlament u Strazburu ipak glasa o SrebreniciTači: Optužbe za trgovinu organa su čista fantazija
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA