Najnovije

Angela Merkel stigla u Beograd

Nemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je večeras u 19.09 časova u Beograd, gde će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima.
Angela Merkel (Foto: Vikipedija)

Angela Merkel (Foto: Vikipedija)

Angelu Merkel je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao premijer Aleksandar Vučić, a potom joj je priređen svečani doček na platou ispred Palate Srbija na koji je stigla u 19.28. Nemačku kancelarku, koja je stigla u koloni šest limunzina, dočekao je premijer Aleksandar Vučić. U špaliru za doček je i više ministra među kojima je šef diplomatije Ivica Dačić, ministar finansija Dušan Vujović, ministrka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i savetnice premijera Tanja Jović i Suzana Vasiljević. Po dolasku Merkelove intonirane su himne Nemačke i Srbije koje je izveo orkestar Vojske Srbije. Odmah po svečanom dočeku, Merkelova i Vučić će se obratiti medijima, a potom će imati i zvanične razgovore. Nemačkoj kancelarki Vučić će prirediti večeru na kojoj će se služiti domaći specijaliteti. Merkelova je u Beograd doputovala iz Albanije, dok će posle Beograda posetiti i Bosnu i Hercegovinu. Sutra će sa Merkelovom razgovarati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a predviđeni su i razgovori sa predstavnicima civilnog drušštva Srbije. Tokom posete Merkelove na snazi će biti najviše mere bezbednosti. Poseta Merkelove biće, kako se očekuje, u znaku podršške evropskim integracijama Srbije i bez postavljanja novih uslova, a Vučić je najavio da će biti potpisan dodatni memornadum ili čak ugovor sa nemackim Kontinentalom o otvaranju novog pogona u Srbiji.
Pročitajte još:Direktor vladine kancelarije otkrio o čemu će se razgovarato sa Angelom Merkel!DAČIĆ SE SASTAO SA KIRBIJEM: Razgovarali o najbitnijim temama u regionu
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA