Najnovije

Mejvederu oduzet šampionski pojas

Američkom bokseru Flojdu Mejvederu oduzeta je svetska titula u velter kategoriji u VBO verziji koju je osvojio u maju pobedom nad Manijem Pakjaom zbog kršenja pravila Svetske bokserske organizacije.
Flojd Mejveder (Foto: Jutjub)

Flojd Mejveder (Foto: Jutjub)

Mejvederu je oduzet pojas zbog neplaćene takse, obavezne bokserima koji u svom posedu imaju više titula. Mejveder je posle borbe sa Manijem Pakjaom zaradio više od 220 miliona dolara, ali je propustio rok za plaćanje 200.000 dolara na ime takse, pa je VBO objavio da će morati da se odrekne titule. VBO je istakao da je protiv pravila da bokseri drže svetske titula u više težinskih kategorija i da Mejveder treba da izabere koje titule će se odreći jer Amerikanac u svom posedu ima i juniorsku titulu u srednjoj kategoriji u VBO verziji zbog čega je nastao problem. "Komitet nema alternativu osim da prestane da priznaje Flojda Mejvedera kao VBO svetskog šampiona u velter kategorije i oduzme mu titulu zbog nepoštovanja pravila", navodi se u saopštenju Svetske bokserske organizacije. Flojdu Mejveder ima vremena do petka da se oglasi i iznese svoj stav povodom te odluke.
Pročitajte još:VEROVALI ILI NE: Novinarka na Vimbldonu pitala Đokovića kako se zove! (VIDEO)Rađen: Ne ponavljajte moju grešku!
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA