Najnovije

Merkel: Računajte na pomoć Berlina. Pitanje je dana...

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je da Srbija može da računa na podršku Berlina kada je reč o dijalogu s Prištinom i istakla da će spremnost srpske strane na kompromis biti uzeta u obzir prilikom otvaranja poglavlja, jedino je pitanje vremena kada će ona biti otvorena.
Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Angela Merkel (Foto: bundeskanzlerin.de)

Merkel je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da spremnost Srbije na kompromis kada je reč o dijalogu s Prištinom nije uvek bio slučaj tokom prethodnih godina. - Možete računati na podršku iz Berlina. Vidimo da trenutno postoji velika spremnost i kompromis sa srpske strane. To ćemo da istaknemo tokom diskusija unutar Evropske unije. To nije uvek bilo tako tokom prethodnih godina, ali sada je situacija takva i mi ćemo to pozitivno oceniti - rekla je Merkel i dodala da je "samo pitanje vremena" kada će biti otvorena poglavlja. Ona je na pres konferenciji s premijerom Aleksandrom Vučićem pozitivno ocenila i reforme koje je Srbija preduzela i poručila da one daju prve rezultate, te da procene MMf vode u tom pravcu. - LJudi moraju da stežu kaiš, ali te mere daju prve rezultate, a u tom pravcu idu i procene MMF - rekla je Merkelova i dodala da to pokazuje da srpska privreda radi na dobroj osnovi.
Pročitajte još:Vučić: Od Nemačke tražimo pomoć, a ne milostinjuSDA PRETI: Vučić neće biti toplo dočekan u Srebrenici!Čurkin: Srbi su patili kao drugi, ako ne i više
Izvor: Vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA