Najnovije

Grčka kriza ne utiče na kredite u Srbiji

Političko-ekonomska neizvesnost u Grčkoj ne bi trebalo da utiče na cene kredita i visine mesečnih rata u Srbiji, tvrde ekonomisti.
Narodna banka Srbije (Foto: Jutjub)

Narodna banka Srbije (Foto: Jutjub)

Grčko “ne” na referendumu oslabilo je evro za dva dana za 1,5 odsto u odnosu na franak. To je tada značilo i skuplje kredite u ovoj valuti u Srbiji, ali danas bojazni gotovo da nema. Ekonomista Goran Nikolić kaže da grčka kriza ne može uticati na libor i euribor, međunarodne kamate od kojih direktno zavise kamate u Srbiji. - Na ove kamate najviše utiču odluke evropskih zemalja, pre svih Nemačke i Francuske, ali i Evropske centralne banke. S druge strane, zaustavio se pad evra, koji je bio direktna opasnost za sve koji u Srbiji imaju kredite u švajcarcima. Ova evropska valuta jeste oslabila nakon referenduma, ali sada nema razlog za brigu - kaže Nikolić.
Pročitajte još:KORPORACIJE PREUZIMAJU EVROPU I AMERIKU: Evropski parlament sve bliži usvajanju TTIP-aBLIŽI SE KRAJ ROKA: Poslednja šansa za dogovor Grčke sa kreditorimaKoliki je stvarni broj? U Srbiji je registrovano 746.010 nezaposlenih lica
    Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA