Najnovije

Kravčenko: Zapad je rezolucijom hteo da oduzme Srbima pravo na državnost u Bosni!

MOSKVA - Aleksandar Kravčenko, lider organizacije "Kosovski front", u intervjuu za rusku Pravdu, rekao je da je Zapad rezolucijom o Srebrenici srpskom narodu hteo da oduzme pravo na državu u BiH.
Aleksandar Kravčenko (Foto: Pravda)

Aleksandar Kravčenko (Foto: Pravda)

On je rekao da je očigledno to da zapadni centri moći celu stvar gledaju neobjektivno i da žele da ostvare svoje političke ciljeve kroz instrumentalizaciju Srebrenice. "Videli smo poptuno neobjektivno ponašanje od strane Zapada koji za cilj ima da kroz tu tragediju postigne svoje političke ciljeve." - kaže Kravčenko. "I kod mene je sve veće uverenje da su tu tragediju oni sami inicirali. Ja sam bio svedok tih događaja u Bosni, bio sam tamo. Moj utisak je da su sva ta dešavanja prouzrokovale zemlje sa zapada. Rusija, po mom stanovištu, ima daleko objektivniji stav naspram svih tih pitanja i brine o mogućim posledicama." - kaže on. Na konstataciju novinara da je "Tomislav Nikolić tražio pomoć za rezoluciju od Moskve, ali da nije pomogao Moskvi pri ustrojavanju Turskog toka", Kravčenko je rekao da su to dve potpuno drugačije stvari i da se ne može složiti da Srbija nije uz Rusiju. "Zapad celo vreme insistira da Srbija uvede sankcije i priključi se sankcijama protiv Rusije, ali to Srbija odlučno odbija." - kaže Kravčenko. "Srbija je u veoma teškom položaju, delom je sama sebe dovela u isti, ali je delom u pitanju i geopolitički položaj Srbije." - objašnjava Kravčenko i ističe u svom odgovoru ruskom novinaru da on ne može biti tako "kategoričan" u oceni odnosa Rusije i Srbije. Kravčenko objašnjava da Zapad vrši pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, ali da Srbija konstantno govori "ne", te da je rezolucijom Srbija stavljena uza zid i da je sledeći korak bio "streljanje". Zapad je hteo da dokaže nezakonitost srpske države i srpskog naroda uopšte u Bosni, kaže Kravčenko.
Pročitajte još:UKRAJINA JOŠ MANJA: Novo otcepljenje u Ukrajini!CIRKUS U SREBRENICI: Obama šalje Klintona i Olbrajtovu u Potočare (VIDEO)
Ruski novinar je upitao Kravčenka da li će se Srbi poštovati takav potez Rusije i šta misli na koji način će ga oceniti u Srbiji, a Kravčenko je rekao da je najvažnija pobeda to što je Rusija pokazala da sledi princip pravde. "Potez koji je povukla Rusija ima moralni značaj. To je važno i za Srbe i za Ruse, jer smo sprečili da se ljudska tragedija politizuje i koristi u političke ciljeve." - rekao je Kravčenko. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA