Najnovije

U napadu dronom ubijen komandant ID

Avganistanska obaveštajna agencija potvrdila je da je treći visoki komandant Islamske države ubijen u napadu bespilotnom letelicom u Avganistanu ove sedmice.
ISIL (Foto: Tviter)

ISIL (Foto: Tviter)

Šahidula Šahid, bivši pripadnik pakistanskih Talibana koji je prebegao u ID i delovao u Avganistanu, ubijen je zajedno sa još pet ekstremista u utorak, rekao je jedan avganistanski zvaničnik. Sve veći broj ekstremista zaklinje se na vernost ID u Avganistanu, zbog čega su meta američkih dronova, preneo je Rojters. "On je hteo da proširi operacije ID u zemlji i njegova smrt, imaće uticaja na njihove aktivnosti", izjavio je portparol avganistanskog Nacionalnog direktorata za bezbednost (NDS) Hasib Sediki. U napadu dronom ubijen je i drugi čovek ID Gul Zaman, kao i još 49 ekstremista, u istočnoj oblasti Akin u provinciji Nangarhar, gde su ekstremisti nedavno preuzeli kontrolu potisnuvši Talibane. Još jedan komandant ID, ubijen je, takodje, u napadu bespilotnom letelicom. Nangarhar je jedna od provincija u Avganistanu gde su ekstremisti ID najaktivniji.
Pročitajte još:Kravčenko: Zapad je rezolucijom hteo da oduzme Srbima pravo na državnost u Bosni!UKRAJINA JOŠ MANJA: Novo otcepljenje u Ukrajini!PRIZNANJE ILI GREŠKA: Obama rekao da Vašington obučava Islamsku državu (VIDEO)
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA