Najnovije

Vučić: Moramo da istrpimo i poneku tešku reč

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Briselu da ga ne treba ulaziti u sukobe i razmenu teških reči, već da treba stvarati mir u regionu.
Vučić (Foto: consilium.europa.eu)

Vučić (Foto: consilium.europa.eu)

On je posle razgovora sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom rekao da on podržava Srbiju na evropskom putu. “Junker je iskreni prijatelj Srbije, verovatno će doći u Srbiju u oktobru i to nešto govori. Ono što su oni dobro razumeli ovde je da Srbija ima ozbiljno rukovodstvo, da se srpski narod ponaša odgovorno i da poštuje zakone Evrope, zakone ekonomske logike... Ono zbog čega nas poštuju su naše ekonomske reforme i to svi priznaju“, rekao je Vučić. U Evropskom parlamentu je usvojena rezolucija o Srebrenici, dan pošto je jedna rezolucija, koju je predložila Velika Britanija, odbijena u Savetu bezbednosti. “Pročitao sam tu rezoluciju, nisam saglasan sa svim navodima, ali na rezolucija nije obavezujućeg karaktera. Ona ima određeni politički značaj koji poštujemo. O diskusijama poslanika uglavnom iz Hrvatske koji su osuli divlje i kamenje na Srbiju bolje da ćutim, zbog naših ljudi, naših građana“, dodao je Vučić. Na pitanje da li je sa Angelom Merkel razgovarao o Srebrenici, rekao je da je taj razgovor dugo trajao. “Ona perfektno razume stvari, za razliku od mnogih koji to ne razumeju i najveća odgovornost je na nama da se ponašamo najodgovornije. To nisu njene reči, to su reči svih... Ne treba da ulazimo u sukobe, moramo da istrpimo i poneku uvredu, poneku tešku reč... To je dobro za nas, za naš narod, našu zemlju, dobro je i za druge koje želimo za prijatelje, a ne da budemo u večitom sukobu“, naveo je Vučić. On je danas u Briselu saopštio da će otići na obeležavanje 20. godina od zločina u Srebrenici. “Bezbednosni razlozi nikada neće biti povod za odustanak od onoga što sam rekao. Ono što me pomalo boli kao premijera Srbije su teške reči protiv Srbije, ali onda kažete, a šta je bolje da uradite? Da odgovarate teškim rečima i psovkama, da tako štitite zemlju? Niko od toga nema ništa“, istakao je Vučić. Što se tiče pregovora sa Prištinom, predsednik Vlade Srbije navodi da se sada čeka odgovor iz Prištine. “Merkelova je bila jasna, mi smo prihvatili jednu ispravljenu verziju o Zajednici srpskih opština i čekamo odgovor iz Prištine. Ne krijemo ništa od naroda, pokazali smo dobru volju, ozbiljnost i odlučnost, to cene i Merkelova i Junker. Rekao sam Junkeru da se ne plašim teških mera koje nas očekuju, plašim se za očuvanje mira i stabilnosti u regionu“, zaključio je Vučić.
Pročitajte još:DOLAZI DA PLJUJE SRBIJU: Tači putuje u Srebrenicu!Šešelj: Rusija je podržala srpski narod, a ne VučićaVučić: Ići ću definitivno na komemoraciju u Potočare
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA