Najnovije

EKSPANZIJA EVROAZIJSKE UNIJE: Kirgizija postala nova članica - sledi Sirija!

KIRGIZIJA - Evroazijski Savez doživljava ekspanziju i nova članica koja je zvanično proglašena evroazijskim saveznikom je Kirgizija.
Nazarbajev potpisao (Foto: Eurasian News Twitter)

Nazarbajev potpisao (Foto: Eurasian News Twitter)

Nursultan Nazarbajev, kao predsednik osnivačke članice Kazahstana, potpisao je zakon kojim je omogućio proglašenje Kirgizije članicom Evroazijskog Ekonomskog Saveza, odnosno, Evroazijske Ekonomske Unije. Almazbek Atambajev, predsednik Kirgizije, izjavio je da će Kirgizija otvoriti svoje granice za sve članice evroazijskog bloka veoma brzo. Potrebno je usklađivanje sanitarnih i drugih odredaba na graničnom prelazu, navode mediji. Evroazijski ekonomski savez je osnovan 2015. godine, a osnivačke članice su Rusija, Kazahstan i Belorusija. Jermenija se priključila veoma brzo, a sada, 5. avgusta 2015., i Kirgizija. Mnoge zemlje su odlučile da kao prvi korak evroazijskih integracija uspostave zonu slobodne trgovine sa ovim blokom. To su Vijetnam koji je već potpisao sporazum, a u najavi je i Indija, dok se Tajland očekuje 2016. godine.
Pročitajte još:OVO JE PLAN ISLAMSKE DRŽAVE DO 2020: Pogledajte šta sve žele da osvoje u Evropi (MAPA)Ukrajinci napravili prodor ka Donjecku?
Predsednik vlade Sirije, Vail Halkui, izjavio je u julu ove godine da Damask želi da se priključi Evroazijskom ekonomskom savezu, kao i da ukine granice u ekonomskom smislu sa "prijateljskim zemljama Evroazije". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA