Najnovije

Poljska paravojna formacija "Falanga" lovi borce "Desnog sektora": NJihov moto je "Smrt Banderovcima" (VIDEO)

VARŠAVA - Predstavnici poljske nacionalno-patriotske organizacije "Falanga" saopštili su da njihovi pripadnici patroliraju pograničnim delovima ka Ukrajini u potrazi za ukrajinskim oružanim neo-fašistima koji mogu ući na teritoriju ove zemlje.
Falanga je krenula u lov (Foto: xportal.pl)

Falanga je krenula u lov (Foto: xportal.pl)

Pripadnici poljske "Falange" tvrde da su organizovali nekoliko vojnih patrola i počeli da patroliraju granicom između Poljske i Ukrajine. Oni kažu da se patrole organizuju svakodnevno a da je slogan akcije "Smrt Banderovcima" i "Pronađi Banderovca i ubi!". Oni su objavili i snimke patrola na kojima se vide uniformisani naoružani ljudi kako vrše nadzor u pograničnom delu. Akcija "falangi" je usledila nakon informacija da pripadnici Desnog sektora protiv kojih se vode postupci za ratne zločine ili kriminalna dela u Ukrajini,  ilegalno dolaze u Poljsku. Ranije je objavljeno da se na strani DNR bore i dobrovoljci iz Poljske. Članovi poljske "Falanfe"  zagovaraju povlačenje zemlje iz Evropske unije i sarađuju sa pravoslavnim desničarskim organizacijama u drugim zemljama. Danas je stigla vest da su u borbama na istoku Ukrajine borci "Desnog sektora" pretrpeli ozbiljne gubitke o čemu više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:INDIJCI PONIZILI BRITANCE: Eurofajter Tajfun na manevrima izgubio 12-0 protiv indijskog SuhojaAmerika izdvaja pola milijarde dolara za ukrajinsku vojsku
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA