Najnovije

IDILA VUČIĆ-NIKOLIĆ: Žele da izgleda da konflikta nema, ali razlike postoje

Bez obzira na stalne demantije, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nikako ne uspevaju da ubede javnost da nisu u sukobu.
Zastoj u odnosima između predsednika i premijera? (Foto: Vikipedija/JuTjub)

Zastoj u odnosima između predsednika i premijera? (Foto: Vikipedija/JuTjub)

Iako je Nikolić juče kazao da nema nameru da napušta SNS i osniva novu stranku, kao i da nikada ne bi uradio ništa što bi štetilo Vučiću i naprednjacima, politički analitičari kažu da njihovi postupci govore drugačije. - Osim što su retko zajedno, znamo i njihove izjave i postupke, goste kod kojih odlaze i koje primaju. Razlika između njih je velika. Ipak, osnivanje nove stranke je potez koji bi značio otvoreni ulazak u politički konflikt. Demantiji me ne čude jer su obojica dosledni u tome - kaže Boško Jakšić. Direktor “Transparentnosti Srbija” Vladimir Goati kaže da političarima ne veruje previše i da su razlike između Vučića i Nikolića programsko-političke. - Oni žele da izgleda da konflikta nema, ali razlike postoje - kaže Goati, istakavši da Nikolić ne bi imao šanse protiv Vučića kada bi osnivao stranku. Ipak, analitičar Dejan Vuk Stanković navodi da je Nikolić podržao sve krupne državne odluke, od Briselskog sporazuma preko EU do ekonomije. - Sve što je Nikolić rekao o podršci SNS i Vučiću je očekivano, a priča o osnivanju nove stranke ni u jednom trenutku nije izgledala realno - kaže on. Predsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da je i pre Nikolićeve potvrde verovala da neće osnivati novu stranku.
Pročitajte još:RASPAD DVERI: Glišić tvrdi da je Obradović „firer“!Mađari grade duplu ogradu ka Srbiji?Vučić: Bolje da odnose uređujemo sami nego da čekamo Brisel
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA