Najnovije

Pretnje iz Prištine:Uvešćemo probne tablice Srbima

Za građane Srbije i Kosova od 1. septembra novi sporazum o osiguranju vozila bi mogao koštati više nego što je to bio slučaj prošle godine, javlja RTK 2.
Priština (Foto: Vikipedija)

Priština (Foto: Vikipedija)

Do toga bi moglo da dođe jer vlasnici automobila sa RKS tablicama prilikom ulaska na teritoriju Srbije plaćaju dnevnu polisu osiguranja od 547 dinara, uz određene takse u visini od 1.336 dinara, u koje su uračunate i probne tablice. Rahim Pacoli, šef kosovskog pregovaračkog tima o osiguranju, koji je ujedno i direktor osiguravajuće kuće "Siguria", rekao je da će do 1. septembra čekati srpsku stranu da ukinu probne tablice za RKS. "Ako to ne bude slučaj, zatražićemo od Vlade Kosova da se uvedu probne tablice za automobile sa srpskim tablicama pri ulasku na teritoriju Kosova, ali, nadamo se da će srpska strana shvatiti i ubrzo ukinuti probne tablice, kako putnici ne bi dodatno plaćali," kaže Pacoli. Za vozila sa kosovskim registarskim oznakama, situacija je nešto drugačija. Vozači su nam rekli da je za njihov prelaz u Srbiju neophodna polisa TPL plus, koja važi za vozila sa KS registarskim oznakama. “Karton smo platili 56 evra, na deset meseci, koliko mi još traje registracija. Platio sam 52 evra,” kažu kosovski vozači. Vozačima koji upravljaju vozilima sa srpskim registarskim oznakama, na prelazu sa Kosovom tražena je samo važeća polisa osiguranja izdata od strane osiguravajuće kuće iz Srbije, za razliku od prethodnog perioda, kada su za polisu osiguranja na nedeljnom nivou plaćali 20 evra, dok je godišnja bila čak 600 evra.
Pročitajte još:SRPSKE SVETINJE GRAČANICA I DEČANI PADAJU U RUKE ALBANACA: Pakleni plan Hašima TačijaIDILA VUČIĆ-NIKOLIĆ: Žele da izgleda da konflikta nema, ali razlike postojeRASPAD DVERI: Glišić tvrdi da je Obradović „firer“!
Izvor: RTK

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA