Najnovije

SRPSKE SVETINJE GRAČANICA I DEČANI PADAJU U RUKE ALBANACA: Pakleni plan Hašima Tačija

Šef diplomatije tzv. Republike Kosovo Hašim Tači obratio se pismom Unesku sa zahtevom da ova organizacija primi u članstvo Kosovo, pošto su UN to odbile, time je vruć krompir dospeo u ruke Irine Bokove, generalnog direktora ove organizacije.
Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kaže da je pozitivna činjenica to što je UN odbio da podnese zahtev u ime Kosova, jer to potvrđuje da svetska organizacija poštuje Rezoluciju 1244. – Ako bude poštovana dosadašnja procedura, zahtev Kosova neće doći na dnevni red Uneska, osim ako ne bude političkih pritisaka, koji se nažalost, ne mogu isključiti – rekao je Dačić. Podsetimo na listu Uneska upisani su srpski manastiri Visoki Dečani, Gračanica, Pećka patrijaršija i Crkva Bogorodica LJeviška. Te srpske svetinje bi, ukoliko bi Kosovo ušlo u Unesko, prešle pod zaštitu Prištine, što je za Srbiju neprihvatljivo. Koraci do članstva: – Podnošenje zahteva – Glasanje u IO Uneska – Izjašnjavanje članica na Generalnoj konferenciji – Potpisivanje Ustava Uneska – Ratifikacija Ustava u parlamentu kandidata za članstvo
Pročitajte još:IDILA VUČIĆ-NIKOLIĆ: Žele da izgleda da konflikta nema, ali razlike postojeRASPAD DVERI: Glišić tvrdi da je Obradović „firer“!Mađari grade duplu ogradu ka Srbiji?
Izvor: Večernje  novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA