Najnovije

Vučić: Biće povećanja plata i penzija, ali ne na štetu fiskalne stabilnosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da će Vlada tražiti od MMF-a povećanje plata i penzija, ali je naglasio da to ni po koju cenu ne sme da ugrozi fiskalnu stabilnost zemlje.
Aleksandar Vučić (Foto: RTS printskrin)

Aleksandar Vučić (Foto: RTS printskrin)

- Ne mislim da će biti velikih problema, jer nisam široke ruke po tom pitanju - rekao je premijer, najavljujući da će vlada sa predstavnicima MMF-a, tokom posete koja sledi u Beogradu, razgovarati o tome koliki je fiskalni prostor Srbije za povećanje plata i penzija. Upitan šta to konkretno znači, premijer je pojasnio: "To znači da moja ruka nikada nije široka, jer uvek vodim računa o državnim i javnim finansijama". - Danas ćete na sednici vlade imati isplaćeno sve što dugujemo bilo kome, pa i svakom sportisti, i to od pre dva-tri dana - rekao je on. Odgovarajući na pitanje novinara šta je još potrebno da Srbija uradi uoči posete MMF-a Srbiji krajem avgusta, Vučić je rekao da pored razgovora o povećanju plata i penzija, ostaje i da se završi posao na zakonu o ulaganjima.
Pročitajte još:HOĆE LI SE IZVUĆI: Grčkoj ne bi pomogao ni oprost duga, nema model privrednog rastaMIHAJLOVIĆ: Privatizacija Telekoma dobra za ekonomijuNajveći pad kineskog juana u istoriji
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA