Najnovije

STOP PRODAJI TELEKOMA: Otvoreno pismo incijativnog odbora "Telekom je naš"

Povodom ponovne aktuelizacije prodaje Telekoma, inicijativni odbor "Telekom je naš" se obratio javnosti otvorenim pismom upućenim poslanicima Narodne skupštine Republike Srbije.
Telekom (Foto: telekom.rs)

Telekom (Foto: telekom.rs)

U otvorenom pismu se skreće pažnja na činjenicu da su Akademija inžinjerskih nauka Srbije (AINS), kao i mnoga druga akademska udruženja više puta do sada opominjali sve činioce vlasti o štetnosti prodaje ovog preduzeća od javnog značaja. Akademija inženjerskih nauka Srbije (AINS) je detaljno ukazala na štetnost i neprihvatljivost prodaje Telekoma Srbije  u februaru ove godine, kada su Stavovi Akademije poslati Predsedniku Vlade i Vladi Republike Srbije, kao i resornim ministarstvima, a slične zaključke je donelo i najstarije Društvo za ETRAN (Elektroniku, Telekomunikacije, Računarstvo, Automatiku i Nuklearnu tehniku) na svojoj 59. Konferenciji. Otvoreno pismo stručnjaka iz Srbije i 11 zemalja je takođe poslato Predsedniku Vlade i Vladi Republike Srbije, resornim ministarstvima i Predsedniku Republike krajem juna 2015. kojim su se naši vrhunski stručnjaci iz inostranstva pridružili prethodnim apelima javnosti da se Telekom ne prodaje, podsećaju iz odbora. Pismo su za samo 10 dana u junu potpisali 24 akademika, 60 profesora univerziteta, 46 doktora nauka, 23 magistra i mastera, 57 inženjera, ekonomista, pravnika, advokata, novinara. Potpisnici inicijativnog odbora "Telekom je naš" pozivaju "direktne predstavnike naroda" da:
  • prouče dostavljene stručne analize i stavove,
  • postave i otvore pitanje negativnih posledica prodaje Telekoma u Skupštini i relevantnim skupštinskim odborima,
  • utiču na Vladu, i rukovodioce svojih partija, da obustave sve aktivnosti vezane za prodaju Telekoma, i drugih infrastrukturnih preduzeća, jer bi prodaja infrastrukturnih preduzeća imala izuzetno negativne posledice po ekonomiju Srbije i njenu budućnost.
"Prodaja Telekoma će omogućiti stranom kupcu da izvlači ogromna novčana sredstva iz Srbije što će dovesti do destabilizacije zemlje. Kako je prodaja Telekoma u suprotnosti sa više zakona, sprečavanje prodaje Telekoma je i Vaša obaveza", ističe se u saopštenju. "Očekujemo vaše angažovanje u sprečavanju prodaje kroz skupštinske i druge aktivnosti", zaključuju članovi Inicijativnog odbora Telekom je naš, Prof. dr Jasmina Vujić, Đorđe Vukadinović, Prof. dr Jovan Dušanić, Slavoljub Kačarević, Bratislav Lazić, Branko Pavlović, Dr Predrag Petrović, nauč. sav, Prof. dr Aleksandra Smiljanić i drugi.
Pročitajte još:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA