Najnovije

Islamska država pokrenula elektronski magazin na bošnjačkom

Prvo izdanje dvonedeljnog elektronskog magazina Islamske države na bosanskom jeziku pod nazivom "Mejsara" izašlo je ove sedmice i, kako stoji na sajtu "Sandžakpres", deliće se po "svim delova koje je ID osvojio". Izlaziće i na engleskom, francuskom i arapskom jeziku.
Ummeta, portal blizak vehabijama i džihadistima (Foto: Skrinšot vijestiummeta.com)

Ummeta, portal blizak vehabijama i džihadistima (Foto: Skrinšot vijestiummeta.com)

- Ovo nije magazin kako se želi prikazati. To su snimci akcija ID uz propratne tekstove o akcijama. Ovako nešto smo već imali u BiH, kada je za vreme rata ozloglašeni odred "El mudžahedin" snimao svoje akcije i odsečene srpske glave i taj materijal delio mudžahedinima i po svetu - ističe DŽevad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma, za "Novosti" Dodaje da samo ime "Mejsara" jasno govori ko je kreator: - To je Muhamed Ebu Ejsar, desna ruka Ebu Bekira el Bagdadija, vođe i osnivača ID. Ebu Ejsar je njegov čovek za medije i širenje propagande ID po svetu - ističe Galijašević. On kaže da će se najavljeni DVD ubrzo naći kako i u BiH, tako i u Srbiji i celom regionu na stotinama portala koji podržavaju ID - "Sandžakpres",  "Put vjernika"... - Ovo je samo dokaz da bezbednosne agencije ne rade svoj posao, jer očigledno ID ima svoje portale u celom regionu i oni rade nesmetano - ističe Galijašević. Stručnjaci procenjuju da je za dve godine u Siriju i Irak otišlo da ratuje za ID više od 210 državljana BiH.
Pročitajte još:Ako Mađarska stvarno zatvori granicu, to će morati da urade i Srbija i MakedonijaHrvatskoj poslanici smeta minut ćutanja žrtvama Oluje!SRBI DOBRODOŠLI SAMO AKO DONOSE NOVAC: Crnogorci proteruju srpske sezonske radnike
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA