Najnovije

Začinima protiv bolesti: LJuta papričica produžava život

LJudi koji redovno jedu ljutu hranu ne samo da produžavaju životni vek već imaju manje izgleda da obole od teških bolesti poput raka, kao i srčanih i respiratornih oboljenja, tvrde naučnici.
LJuta paprika (Foto: Pixabay.com)

LJuta paprika (Foto: Pixabay.com)

- Naša analiza ukazuje na vezu između konzumiranja začinjene hrane i smanjenja mortaliteta - ističe se u studiji grupe međunarodnih istraživača. Višegodišnje posmatranje navika oko 500.000 Kineza, starosti od 30 do 79 godina, pokazalo je da su osobe koje su skoro svakodnevno jele začinjenu i ljutu hranu živele duže, te ređe obolevale od smrtonosnih bolesti.
Pročitajte još:BOL U LEĐIMA: Dovoljno je samo 15 minuta vežbanjaZbog ovog poremećaja se žene stide da traže pomoć ginekologaOvih pet namirnica čisti telo od nikotina
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA