Najnovije

Želvoz neće biti kamp za migrante

Želvozove hale i ogroman prostor nadomak centra grada biće ponuđene na prodaju, jer je fabrika pred bankrotom, a najviše duguje državi. Fabrika je u stečaju a duguje čak 4,4 milijarde dinara. Ovih dana navodno bi na mestu fabrike vagona mogao da nikne prihvatni centar za više hiljada azilanata.
Migranti (Foto: Jutjub)

Migranti (Foto: Jutjub)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je odbacio mogućnost da se u Smederevu napravi kamp za migrante. "Ne gradimo nikakav centar, nemamo nijedan trajni kapacitet koji hoćemo da uvećamo. U Srbiji se neće graditi centar za 40.000 ili 4.000 migranata jer to nije politika zemlje", tvrdi ministar Vulin. Smederevo je, inače, i prethodnih decenija bilo najveći izbeglički grad u Srbiji u koji se doselilo više desetina hiljada nevoljnika. Tačan broj se ne zna, ali je, prema nekim podacima, u grad došlo oko 24.000 izbeglih sa prostora Hrvatske, BiH i Kosova i Metohije. U selu Radinac pre 20 godina otvoren je najveći kolektivni centar za izbegla i raseljena lica na Balkanu koji je, tek u maju ove godine, konačno zatvoren.
Pročitajte još:Bimbo Mihalj pozvao Kanjižane u borbu protiv emigranata sa Bliskog istokaGrađani Mladenovca ne žele centar za azilante na svojoj teritoriji
Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA