Najnovije

SKANDAL U SRS: Šešeljev sekretar falsifikovao diplomu

BEOGRAD - Miroljub Ignjatović, sekretar Izvršnog odbora SRS Vojislava Šešelja, falsifikovao je diplomu Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov.
Konferencija SRS (Foto: SRS)

Konferencija SRS (Foto: SRS)

Kako "Blic" saznaje, sudsko veće Prvog osnovnog suda u Beogradu utvrdilo je da je Ignjatović u maju 2008. godine od N.N. lica u Beogradu nabavio lažnu javnu ispravu - diplomu univerziteta Lomonosov na svoje ime, na kojoj piše da je 24. juna 2002. diplomirao fiziku. - Falsifikat je prvi otkrio Ivan Ninić, zamenik generalnog sekretara SRS, koji je o tome prvo obavestio Vjericu Radetu i Nemanju Šarovića, a kako oni nisu reagovali, obavestio je i Vojislava Šešelja. Slučaj je završen tako što je Ninić izbačen iz stranke, a Ignjatović postavljen za glavnog sekretara - kaže za "Blic" jedan visoki funkcioner SRS. Izbačeni Ninić je, kako navodi, o svemu obavestio Javno tužilaštvo, koje je protiv Ignjatovića podnelo krivičnu prijavu, po kojoj je i osuđen na tri godine zatvora uslovno. U toj krivičnoj prijavi se vidi da se Ignjatovićevom diplomom bavio čak i Interpol, ali, kaže izvor "Blica", sve to lideru radikala nije bilo dovoljno da ga bar smeni. Na parlamentarnim izborima 2012. Ignjatović je bio na izbornoj listi SRS, i to na 29. mestu, a kao zvanje je navedeno da je diplomirani teorijski fizičar. Međutim, u sudskom postupku je utvrđeno da Ignjatović nikada nije ni upisao prestižni Moskovski univerzitet.
Pročitajte još:GENERAL MLADIĆ SUDIJI: Poslaću ti litar rakije „frontovače“!Evo šta se desi kad tri Muslimana izaberu pogrešnog Rusa za tuču! (VIDEO)
Lider SRS Vojislav Šešelj kaže za "Blic" da se seća da je Ignjatovića Tužilaštvu prijavio jedan od članova SRS, i da se sve dešavalo kada je on bio u Hagu. - On tu diplomu nikada nije koristio i ko zna gde ju je nabavio. U stranci nikada nije radio sa diplomom visoke stručne spreme. To bi moglo da bude sporno ako je on kandidat za neku političku funkciju, a nije. On u Izvršnom odboru obavlja administrativne poslove, ali moram da kažem i da smo njegovim radom u stranci zadovoljni - priča Šešelj. Na pitanje da li će Ignjatovića na neki način sankcionisati, Šešelj je upitao "šta biste vi na mom mestu uradili", ali je dodao da Ignjatović jeste bio na poslaničkoj listi SRS 2012, ali ne i 2014. Izvor: BLic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA