Najnovije

Dodik: Srpska neće ratovati, za Bakira ne znam!

Predsednik Srpske Milorad Dodik rekao je u Mostaru da Srbi i Republika Srpska sigurno neće ratovati i da je referendum u Srpskoj usmeren ka miru i rešavanju problema u pravosuđu BiH.
Ilustracija (Foto: Pravda)

Ilustracija (Foto: Pravda)

"Mi sigurno nećemo ratovati, a ako Bakir Izetbegović ima pripremljene neke harange to ćemo saznati veoma brzo. Mi nemamo nikog", naglasio je Dodik, komentarišući navode lidera SDA da će referendum u Srpskoj dovesti do međuetničkih sukoba. Predsednik Srpske podsetio je da je raspisivanje referenduma bilo s ciljem da se reformiše pravosuđe na nivou BiH. Ono što je nametnuto od visokog predstavnika, naveo je Dodik, mora da se prilagodi potrebama svih u BiH i da se uvaži ustavni poredak u BiH. "Ako možemo promeniti nekoliko zakona u BiH, onda je cilj postignut i nema potrebe za referendumom", rekao je Dodik. Ukoliko referendum bude održan, Dodik je istakao da će nakon toga Narodna skupština usvojiti potrebne zakone u kojima će se jasno odrediti šta je volja naroda u Republici Srpskoj. Dodik je naglasio da je saradnja SNSD-a, čiji je lider, i HDZ-a BiH veoma dobra. "SNSD i HDZ imaju uravnotežen pristup svim otvorenim pitanjima, preko pitanja `Sejdić – Finci`, mehanizma koordinacije, do reformskih pitanja", rekao je on. Predsednik Dodik naglasio je da bi Reformska agenda trebalo da bude sprovedena, ali da je puna manjkavosti jer nisu obuhvaćene mnoge monetarne i fiskalne mere koje su neophodne da bio se BiH stabilizovala i mogla da napreduje. Dodik je rekao da SNSD nema nameru da se bavi restrukturisanjem vlasti ni na nivou BiH ni u Republici Srpskoj, gde su stabilizovane institucije i one rade u punom obimu.
Pročitajte još:Zovu ga Mađar, a on je musliman koji brani Mladića i DodikaDODIK SE NE OBAZIRE NA ZAPAD: Ako se ne uvaže primedbe, biće referendumaRusija i Izrael uz Dodika. Šta je sa Srbijom?
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA