Najnovije

OVAKVI VOJNICI SU POTREBNI SRBIJI: Stigao desetar Milivoje Tijanić, junak iz Moskve! (FOTO)

U kasnim večernjim satima na aerodrom “Nikola Tesla“ stigao je avionom iz Moskve desetar Milivoje Tijanić, poslednji član tima Vojske Srbije, koji je osvojio treće mesto na “Tenskovkom biatlonu 2015“, održanom na poligonu Alabino nedaleko od Moskve.
Desetar Milivoj Tijanić (Foto: mod.gov.rs)

Desetar Milivoj Tijanić (Foto: mod.gov.rs)

Desetar Tijanić je kao vozač tenka zadobio lakšu povredu donjeg dela kičme u polufinalnoj trci i bio je adekvatno zbrinut u Centralnoj vojnoj bolnici u Moskvi. Povređenog desetara su na aerodromu “Nikola Tesla” dočekali ministar odbrane Bratislav Gašić, (koji ga je posetio i u bolnici u Moskvi, pre odlaska na finalno takmičenje na poligon Alabino), zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić i pukovnik Željko Kuzmanović, zamenik komandanta 2. brigade KoV, koji je bio rukovodilac državnog tima na tom takmičenju. Prema rečima pukovnika Kuzmanovića povreda je nastupila neposredno posle starta, nekih 300 metara, na prepreci koja se zove “most”. Prilikom silaska sa te prepreke tenk je jako udario o tlo i odskočio, a Tijanić je od siline udara zadobio povredu pršljenova. Međutim, hrabri desetar je i pored jakog bola koji je osećao, uspeo da dovrši svoj zadatak i doveze tenk do pozicije kako bi posada nastavila drugi deo trke. Na taj način omogućio je ekipi Vojske Srbije plasman u finale moskovskog biatlona. Povređeni Milivoje Tijanić prevežen je sa aerodroma “Nikola Tesla” na Vojnomedicinsku akademiju, gde će biti adekvatno zbrinut.
Pročitajte još:SUDIĆE SE OVK ZLOČINCIMA: Zeleno svetlo za Specijalni sudKosovska policija iseljava srpsku porodicu iz stana u Kosovskoj MitroviciUžasi NDH: Logor za decu u Sisku
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA