Najnovije

Pajtić pravi novi DOS

Stranke opozicije ovih dana užurbano kombinuju kako će na predstojeće izbore i, po svemu sudeći, čekaju nas nova udruživanja poznatih lica. Najglasniji zagovornik „novog DOS-a“ je DS, a njen lider Bojan Pajtić u tom savezu vidi još stranke Zorana Živkovića, Dušana Petrovića, Veroljuba Stevanovića i Boška Ničića.
Lideri novog DOS-a (Ilustracija: Pravda)

Lideri novog DOS-a (Ilustracija: Pravda)

"Formiraćemo front stranaka koje su proevropske, opozicione i socijalno odgovorne. To su svi oni koji su podržavali naše proteste protiv režima. Nećemo ulaziti u saveze koji bi omogućili da neka mala stranka uđe u parlament, pa posle izbora ode u koaliciju sa Vučićem", kaže Pajtić Saradnju sa demokratama očekuje i lider Nove stranke Zoran Živković, ali nije baš za „preteranu širinu“ u okupljanju opozicije. "Jasno je da nema stranaka s istim programima, ali bi one trebalo da budu bliske i s identičnim strateškim ciljevima. Okupljanje svih koji su protiv Vučića baš ne bi bilo logično", dodaje Živković. Lider Pokreta „Dosta je bilo” Saša Radulović misli potpuno drugačije. "Mi ćemo na izbore izaći samostalno, jer nećemo da se ponavljaju stare greške koje su dovele do partokratije i partijske države. U aktuelnom partijskom parazitskom sistemu učestvuju sve stranke, kako u vlasti tako i u opoziciji", upozorava Radulović. Stručnjaci upozoravaju da će birači kazniti pravljenje „novog DOS-a“. Kako objašnjavaju u Cesidu, jasno je da većina opozicionih stranaka mora da pravi neku vrstu saveza, ali da se tu mora biti vrlo pažljiv. "Saveze treba praviti samo kada stranke čvrsto procene da će u zbiru dobiti više i da, naravno, ta koalicija ima programskog smisla i da deluje suvislo biračima", priča programski direktor Cesida Bojan Klačar. Još veći problemi za opoziciju nastaće ako izbori zaista budu na svim nivoima, a stranke koje nisu u vlasti nemaju ni infrastrukturu ni novac da se uspešno suprotstave SNS i Vučiću.
Pročitajte još:Đukanović: Zorana Mihajlović je prva violina zapada i razapinje u medijima Vučićeve ljude!Vujović priznao: „MMF shvata da „povećanjem“ penzija kupujemo poverenje građana
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA