Najnovije

PUTIN: Energetski partneri Rusije mogu da budu sigurni u realizaciju planova i isporuka

Partneri Rusije u sferi energetike mogu da budu sigurni da će svi planovi biti realizovani, izjavio je predsednik RF Vladimir Putin na otvaranju tunela „Šesharis-Grušovaja”.
Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Vladimir Putin (Foto: Kremlin.ru)

Juče je Vladimir Putin pustio u rad tehnološki tunel „Šesharis-Grušovaja” koji će zameniti prethodni tunel, koji je bio u upotrebi 50 godina, navodi agencija RIA Novosti. „Takvo obnavljanje proizvodnih fondova je zalog efikasnog, stabilnog rada preduzeća, blagovremenog izvršavanja obaveza iz izvoznih ugovora od strane naših firmi, tako da naši partneri mogu da budu sigurni da će biti realizovani svi planovi” — izjavio je šef ruske države. Kompleks „Šesharis”, koji pripada deoničarskom društvu „Černomortransnjeft”, nalazi se u Novorosijsku i poslednja je tačka magistralnih naftovoda „Transnjefti” (ruske kompanije-monopoliste za transport nafte) na jugu Rusije. Za pretovar kroz luku Novorosijsk nafta se skuplja u kompleksima „Šesharis” i „Grušovaja”, pri tom „Grušovaja” podnosi glavni teret zahvaljujući velikoj „bazenu” za čuvanje nafte i naftnih derivata. Dva industrijska kompleksa - „Grušovaja” i „Šesharis” - nalaze se na 12 kilometara jedan od drugog. „Černomortransnjeft” je 2012. godine pristupio velikoj rekonstrukciji kompleksa za pretovar „Šesharis”. Planirano je da se radovi na modernizaciji završe do 2025. godine. Usled velike rekonstrukcije smanjiće se dužina tehnoloških cevovoda, ali će se povećati kapacitet robnih rezervoara. Realizacija investicionog programa će omogućiti da se proširi spisak proizvoda za pretovar: „Šesharis” će moći da prima i skladišti naftu, mazut, dizel i benzin. Pre otvaranja tunela, šef ruske države je iz helikoptera razgledao objekte transportne infrastrukture Južnog federalnog okruga, kao i gradnju mosta preko Kerčkog moreuza. Putin je potvrdio da rok završetka izgradnje mosta, koji spaja kontinentalnu Rusiju s poluostrvom Krim, ostaje nepromenjen - decembar 2018. godine. I zatražio da most bude zvršen – o roku.
Pročitajte još:Evo šta se desi kad tri Muslimana izaberu pogrešnog Rusa za tuču! (VIDEO)STRATFOR: Sledi novi sukob Rusije i Zapada – sukob na Kavkazu!
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA