Najnovije

Kako je nemačka vojna industrija profitirala od rata u Ukrajini?

Borbe u Ukrajini i imaginarna pretnja od ruske agresije podstakla je interesovanje Evrope prema nemačkoj vojnoj industriji.

Donbas (Foto: rusvesna.su)

Donbas (Foto: rusvesna.su)

Dok druge grane nemačke industrije podnose gubitke, vojni koncerni Nemačke, zahvaljujući novoj spirali hladnog rata, u punom su cvatu, tvrdi nemački list. Donedavno je nemačka industrija oružja imala poteškoće jer su evropske zemlje smanjivale rashode na odbranu, piše "Dojče viršafts nahrihten“. Ipak, nakon što se rasplamsao konflikt na istoku Ukrajine, poslovi vojno-industrijskog kompleksa Nemačke naglo su krenuli da se popravljaju, navodi list. Zbog pretnji od strane Rusije, zemlje EU su se ponovo zainteresovale za vojnu tehniku nemačke proizvodnje. Samo u prvom polugodištu velika vojna kompanija "Reinmetal" dobila je narudžbine u vrednosti od milijardu evra. Ugovori za isporuke naoružanja u susedne zemlje ukupno će nemačkoj korporaciji ove godine doneti 2,4 milijarde evra. "Dojče viršafts nahrihten“ obraća pažnju na to da kriza u Ukrajini i antiruske sankcije krajnje negativno utiču na druge grane nemačke ekonomije. Ipak, preduzeća vojne industrije Nemačke samo cvetaju zahvaljujući novom talasu hladnog rata, tvrdi list.
Pročitajte još:ZASTRAŠUJUĆE PREDVIĐANJE AMERIČKOG ANALITIČARA: Evropa će pasti 2022. godine!ISTRAŽIVANJE: Nemci okreću leđa NATO alijansiPripreme za rat: Porošenko šalje oružje u Donbas
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA