Najnovije

TEK POČINJE LUDNICA: Svaki dan stiže tri hiljade migranata - potvrđeno da ih spremaju za Srbiju!

ŽENEVA – Agencija UN za izbeglice (UNHCR) iznela je danas očekivanje da će narednih meseci svakodnevno u Makedoniju ulaziti do 3.000 ljudi.
Svakodnevni prizori (Foto: Pixabay)

Svakodnevni prizori (Foto: Pixabay)

„Ne vidimo bilo kakav kraj priliva ljudi narednih meseci”, rekla je portparolka Visokog komesara UN za izbeglice Melisa Fleming, ukazujući na nastavak nasilja u Iraku i Siriji i „pogoršanje uslova” za sirijske izbeglice u Turskoj, Jordanu i Libanu. Na brifingu u Ženevi, ona je rekla da Evropska unija mora da osigura „pravednu raspodelu” tražilaca azila, preneo je Rojters. „Zaista verujemo da ako prave mere budu preduzete, ovo je nešto sa čim Evropa može da se izbori”, navela je ona. TASS je preneo reči Flemingove da sada UNHCR radi sa srpskim vlastima da se „odgovori na humanitarne potrebe više od 10.000 izbeglica i drugih osoba koji su stigli u tu zemlju”.
Pročitajte još:Srbija postaje lider EU i preuzima poziciju Velike BritanijeSUKOB: Boško Obradović i Jelena Milić u klinču zbog migranata (VIDEO)
Iako se situacija sada u celini smirila u poređenju sa „scenama haosa” poslednje sedmice, UNHCR je i „dalje zabrinut uslovima” u kojima se nalaze izbeglice i migranti, rekla je ona, pozivajući EU da se pruži pomoć Grčkoj, Makedoniji i Srbiji u rešavanju problema izazvanih masovnim prilivom migranata. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA