Najnovije

KRIVENKO: Rusija će prinuditi Kijev na kapitulaciju i samo raketnim udarima

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko naložio je državnom aparatu da aktivnije – čak „ofanzivno” – radi na rešavanju konflikta u Donbasu.
Petro Porošenko (Foto: Jutjub)

Petro Porošenko (Foto: Jutjub)

Drugi čovek u njegovom kabinetu, Konstantin Jelisejev, ovim povodom je otkrio: „Da, postoji nalog šefa države da se deluje tako da se ne samo pretiču događaji, nego i da se radi sistematično i na ofanzivan način”. Šta god “ofanzivni način” podrazumevao, ukrajinska armija je pre nekoliko sati počela napad na položaje armije Donjecke Republike oko Teljmanova. Sasvim konkretno, Ukrajinci napadaju sa severa i zapada gradić Bela Kamenka. Ubrzo potom, “linija fronta” se proširila prema Starognatovki. Vojni vrh u Donjecku ubrzo potom je saopštio da je Kijev „linijama razdvajanja” približio nove artiljerijske jedinice i da se narednih dana može očekivati da nastavi pripreme za rat. Najviše topova, haubica i minobacača stiglo je na utvrđene položaje ukrajinske armije oko naselja Donskoje, Maloignatjevka, Zajcevo i Opitnoje. Tokom poslednja tri dana – ukrajinski Generalštab je bio “„prikočio” gomilanje trupa i naoružanja. Zato što je vojna špijunaža Donjecke Republike razotkrila pripremljeni pla napada na Donbas. Među Ukrajincima postoje i oni koji se kolebaju – počinjati ili ne počinjati novi rat – i oni koji misle da to ne bi bilo pametno. Jedan od takvih je poslanik u Vrhovnoj Radi Viktor Krivenko, bivši savetnik direktora Nacionalne kosmičke agencije Ukrajine. On, naime, smatra da alternataiva Minsku-2 može biti samo „veliki rat i kapitulacija Ukrajine za samo jedan dan”. Po njegovom mišljenju, da bi Ukrajina kapitulirala – Rusija uopšte ne mora da pravi nikakvu vojnu invaziju na susednu zemlju, sa korišćenjem pešadije i tenkova: „Šta će se dogoditi ako mi sutra krenemo u napad? Ni za koga nije tajna da mi nemamo ni jednu jedinu raketu PVO koja je u garantnom roku, da je naše nebo golo? Zar ne razumemo koliko bi trajao realni rat? Da, mi bismo potom, nema sumnje, u partizanskom ratu pobedili, ali bismo dan ranije potpisali kapitulaciju zato što bi bili uništeni bazni objekti naše infrastrukture, što bismo dobili dva upozoravajuća gađanja okoline atomske centrale ili brane hidrocentrale, što bi naše državno rukovodstvo bilo uništeno čak bez ulaska vojske na našu teritoriju. Naprosto: raketnim sistemima”.
Pročitajte još:PUTIN IDE NA MESEC: Rusija i Kina će graditi međunarodnu lunarnu bazu?!Putin: Rusija za saradnju u avijaciji sa stranim partnerima
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA