Najnovije

Prva liga Srbije u šahu: Ovo su tabele posle šest odigranih kola (FOTO)

Na muškoj Prvoj ligi Srbije u šahu Novosadski ŠK DDOR vodi sa šest pobeda iz šest kola. Deluje da novosađani sigurno idu ka novoj ekipnoj titulu državnog prvaka. U preostalih pet kola ih očekuju i tri teška meča sa glavnim konkurentima za medalje: Jugović (Kać), Jelica PEP (Goračići) i Spartak (Subotica). Izvesno je da se prave borbe tek očekuju u hotelu "Šumarice" koji je domaćin najboljim šahistima.
Ilustracija (Foto: KimHengBook blogspot)

Ilustracija (Foto: KimHengBook blogspot)

Rezultati 6. kola:
SLOGA TURIST (Kraljevo) - SLOVEN (Ruma) 3:3, METALAC TAKOVO (Gornji Milanovac) - NOVOSADSKI ŠK DDOR (Novi Sad) 1,5:4,5, SPARTAK (Subotica) - KRAJINA (Krajišnik) 3,5:2,5,  RADNIČKI VODOVOD (Kragujevac) - SVETOZAR GLIGORIĆ (Pančevo) 3:3, JUGOVIĆ (Kać) - DELFIN (Beograd) 5,5:0,5, JELICA PEP (Goračići) - POŽEGA (Požega) 3:3.
Na tabeli posle šestog kola vodi Novosadski ŠK DDOR sa 18 meč bodova, drugi je Jugović sa 26, treći Spartak sa 13, četvrta Jelica PEP sa 11 itd.
Šesto kolo na Prvoj ligi Srbije u šahu za žene donelo je i najveći derbi ženskog srpskog šaha. Sastali su se aktuelni šampion Jelica PEP iz Goračića i višestruki šampion države BAS iz Beograda. Kao što se i očekivalo meč je bio neizvestan i završen je posle skoro pet sati igre. Pobedu braniocu titule ŠK "Jelica PEP" donela je Jovan Erić na četvrtoj tabli savladavši reprezentativku Srbiji Irinu Čoljuškinu. Pre toga, na prve tri table sklopljeni su remiji. Ovom pobedom šahistkinje Jelice PEP su napravile veliki korak ka osvajanju treće, uzastopne šampionske titule.
Rezltati 6. kola:
ŠK BAS - ŠK JELICA PEP 1,5:2,5 (Nataša Bojković - Natalija Žukova remi, Anđelija Stojanović - Marija Rakić remi, Jovana Vojinović - Adela Velikić remi, Irina Čoljuškina - Jovana Erić 0:1
RAD - JUGOVIĆ 3:1, ZLATAR - SOMOBORSKI ŠK 2:2, RADNIČKI (Rudovci) - IN (Debrc) 4:0, RADNIČKI (Beograd - LEŠTANE) 2:2.
 Posle šest kola na tabeli vode BAS i Jelica PEP sa po 15 meč bodova ali Jelica PEP ima meč manje. Na trećem mestu je RAD iz Beograda sa 14 meč bodova.
U sedmom kolu nas očekuje još jedan derbi u kome će snage odmeriti JELICA PEP - RAD.
Pročitajte još:
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA