Najnovije

Vulin: Sporazum o ZSO u korist srpske zajednice

BEOGRAD - Sporazum o Zajednici srpskih opština (ZSO) je velika prekretnica za Srbe na Kosovu i Metohiji, jer daje značajna ovlašćenja Srbima na KiM, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
Vulin (Foto: Jutjub printskrin)

Vulin (Foto: Jutjub printskrin)

"Veoma sam zadovoljan kvalitetom sporazuma koji je postignut sa puno napora i diplomatske borbe, ovo je kvalitetan sporazum donet u korist srpske zajednice, iako ga je Priština dugo izbegavala i pokušavala da spreči", rekao je Vulin i dodao da je ovaj sporazum doneo i više od očekivanog. Kakva ovlašćenja budu Srbi želeli na svom lokalnom nivou će zavisiti od njih samih, dodao je Vulin i naveo da će od njih i njihovih predstavnika zavisiti u kojoj meri će to iskoristiti za poboljšanje života. Vulin je naveo da će sporazumima biti zaštićena sloboda kretanja, bezbednost građana, i podvukao da će se konačno odrediti razgraničenja u Brđanima, između Severne i Južne Kosovske Mitrovice, a i sami Srbi će moći da kontrolišu situaciju sa naseljavanjem i gradnjom u Severnoj Mitrovici. "Sporazum o energetici je takođe važan, kao i o imovini, jer će Srbija moći da nastavi da upravlja imovinom a da neće dovesti u pitanje Briselski ili bilo koji drugi sporazum", kazao je on. Vulin je rekao da će ljudi na Kosovu moći da nastave da žive kao i do sada, kao bilo gde u Srbiji da koriste telekomunikacije, a da pritom ne povrede statusnu neutralnost. Ministar je ponovio da je ovo veliki politički uspeh za Srbiju i čestitao predsedniku Vlade na postignutim sporazumima.
Pročitajte još:Policija zabranila protest protiv azilanata, desničari spremili odgovorHAOS I U MAĐARSKOJ: Policija bacila suzavac na migrante, stiže i vojska
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA