Najnovije

DSS: Migrantima destabilizuju Evropu

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije najoštrije osuđuje izjavu poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković da bi se izbeglicama u "narednoj fazi mogla ponuditi opcija da ostanu trajno u Srbiji", stoji u saopštenju ove stranke.
Sanda Rašković Ivić - lider DSS-a (Foto: DSS)

Sanda Rašković Ivić - lider DSS-a (Foto: DSS)

Tražiti smenu gospođe Janković bi bilo opravdano kada ne bismo znali da su njena usta samo "probni balon" kojim treba da se istestira naša javnost, ali i nosioci državnih funkcija. Ona samo sluša naloge Vučića, a Vučić sluša naloge Brisela i Vašingtona, kaže se u saopštenju. Svima je jasno da je izbeglička kriza i preplavljivanje Evrope izbeglicama pokušaj da se evropski kontinent destabilizuje i ne bude više najsigurnije i najprijatnije mesto za život. SAD i nekoliko ključnih država EU odgovornih za destabilizaciju Bliskog istoka i afričkih i azijskih zemalja proizvele su ovo što danas gledamo, a zove se migrantska kriza, poručuju iz DSS-a. Izbeglice žele da dođu do zemalja EU i Srbija u tome ne treba da ih sprečava. Treba da im pomogne da to ostvare, jer je to njena zakonska obaveza, ali i dobra tradicija Srbije i srpskog naroda, ističe se u saopštenju. Govoriti o lokalnoj integraciji migranata je potpuno nezakonito i protiv interesa države Srbije koja ne čini ništa da njena omladina ne emigrira iz zemlje, a svake godine to učini 35000 mladih ljudi. Potsetila bih da su izbeglice iz ratova devedesetih imale u našoj zemlji privremeni status, baš zbog toga što je Evropska Komisija osporavala pravo na lokalnu integraciju tvrdeći da bi ona značila potvrdu etničkog čišćenja, poručuju u saopštenju iz DSS-a. Stav je na žestoko insistiranje srpske strane promenjen 2002., pa su tako neke izbeglice Srbi čekali 10 godina da bi stekli pravo da se trajno nastane u Srbiji. A sada bi EU da rešava svoj problem tako što bi od Srbije napravila veliki sabirni centar a zid koji Mađarska pravi, upravo to potvrđuje, ocenjuju u DSS-u.
Pročitajte još:U Minsku postignut poludogovor o prekidu vatre u Donbasu od 1. septembraPoslednji čin predaje Kosova?
Srbija i njeni zvaničici, sa sve državnim činovnicima treba da brinu o interesima Srbije. To nikako ne znači smanjenje humanog i milosrdnog odnosa prema ljudima kojima su drugi, daleko od njihovih kuća i od Srbije prouzrokovali katastrofu od koje beže, poruka je DSS-a. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA